Forum > Accent

Zakup i wymiana wahacza - Accent '96

<< < (2/3) > >>

e-gen:
Niedawno wymieniałem wahacze (sworznie pratycznie nie istniały) w Swifcie 95' i oto kilka uwag:
- solidnie podeprzeć auto np. kilkoma pieńkami
- zaopatrzeć się w mocne klucze
- rura-przedłużka
- szczotka do metalu
- przyda się trochę płynu hamulcowego do polania śrub (ew. WG40)
- wstępnie oczyścić śruby szczotką, polać płynem hamulcowym, odczekac kilka godzin i dopiero atakować kluczami
- najlepiej imprezę urządzić w ciepłym garażu bo kilka godzin MOŻE to potwrać

adams502:
grzechu1984, też mam taki problem jak pisze kolega, zakupiłem wahacz kamoka za 89zł. Na razie leży i czeka na wymianę, miałem to zrobić z znajomym mechanikiem u mnie w garażu na kanale, ale skoro są takie problemy to chyba zapłacę te 60 zł za wymianę w profesjonalnym warsztacie.

grzechu1984:
Dzięki za odp. faktycznie może być z tym problem , niestety w chwili obecnej mam problem typu " tylko 100 zł " i moge je wydac albo na mechanika albo na wahacz ;) więc pozostaje zrobić to samemu, adams a jak wygląda ten wahacz z kamok'i ?? solidnie ?? słyszeliście jakieś opinie o częściach tego producenta ??

Zbyszek:

--- Cytat: "grzechu1984" ---a jak wygląda ten wahacz z kamok'i ?? solidnie ?? słyszeliście jakieś opinie o częściach tego producenta ??
--- Koniec cytatu ---

ja zdecydowanie wolałbym oryginał tym bardziej, że jest tylko trochę droższy ale jak nie masz funduszy to możesz zakupić i ten. Kamoka to "chińczyk" aczkolwiek nie słyszałem żeby ktoś miał problem z tymi produktami więc... decyzja należy do Ciebie.

adams502:
grzechu1984, wahacz wygląda solidnie, wskazuje też na to jego waga (nie jest lekki)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej