Forum > Accent

Zakup i wymiana wahacza - Accent '96

(1/3) > >>

grzechu1984:
Witam.
Przeszukałem forum nic nie znalazłem.
A więc do rzeczy ! Byłem na przeglądzie , wszystko ok poza małym szczegółem w zawieszeniu, prawy wahacz niestety zardzewiał a raczej zgnił tak że od dołu jest dziura może na 2 centymetry.
Musze go wymienić zanim odpadnie mi koło ;) , mam 2 pytania
1) Czy dam rade sam wymienić wahacz ?? wiele rzeczy sam naprawiam w samochodzie ale zawieszenia jeszcze nie robiłem .
2) jaki wahacz kupić ? ceny nowych od 85 zł " KAMOKA" powiedzmy do 135 i więcej, kupić nowy czy używany nieskorodowany ??
Z góry dzięki za pomoc .

horvat:
Za wymiane wahacza płaciłem 80 zł .
Radze wymienić miałem identyczną sytuacje byla mała dziórka niby nic na przegladzie powiedział że ok , a gdy pojechalem w góry wachacz pękł na pół szczeście w nieszczęściu przed łaczeniem wiec na trącej oponie o karoserie zajechałem do najbliższego warsztatu ( 8 km na 1 pyk pyk z sercem na ramieniu ).
Dla tego radze nie czekać i zrobić ten wahacz odrazu cena od 120 do 250 trzeba szukać +robocizna .
Znalazlem takie cos
--- Kod: --- HYUNDAI
 J90502H
 Wahacz zawieszenia koła
 Informacje Inter Cars o towarze
 indeks: J90502H
 Cena brutto: 106,85 zł
 nazwa: Wahacz zawieszenia koła, przednia oś
 opis : WAHACZ HYUNDAI ACCENT 93.07-98.06
 producent: HYUNDAI
--- Koniec kodu ---

i taki

--- Kod: ---EMFÖRDER
 31169 01
 Wahacz zawieszenia koła
 Informacje Inter Cars o towarze
 indeks: LMI31169
 Cena brutto: 428,82 zł
 nazwa: Wahacz zawieszenia koła
 opis : WAHACZ {DÓŁ,LEWO} HYUNDAI ACCENT 96.06-99.08
 producent: LEMFOERDER
--- Koniec kodu ---

Zbyszek:
Proponuję pierwszą opcję (oryginał) niema co przepłacac za Lemfoerdera tymbardziej, że różnica w cenie bardzo duża.

grzechu1984:
No faktycznie ten EMFÖRDER niezle drogi , za te cene to bym kupil wahacz i komplet amortyzatorów ;)
A jak z wymianą wahacza ??

IgoReCzeK:

--- Cytat: "grzechu1984" ---A jak z wymianą wahacza
--- Koniec cytatu ---

Witam. Praca raczej kowalska, ale może bez palnika się obędzie. Będziesz potrzebował mocnych kluczy i czegoś ewentualnie do ich przedłużenia. Poza tym nie jest to takie straszne ;-), ale czeka Cię na koniec ustawienie zbieżności. Pozdrawiam Igor.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej