Forum > Tucson JM
Drżaca kierownica na postoju
Romcio:
Witam,
Niedawno wymieniłem sprzegło, i skrzynie biegów.
Wszystko bylo robione w serwisie Hyundai. I teraz na postoju drzy mi kierownica, i podczas jazdy tez takie drgania czuje. W serwisie powedzili mi ze ten typ tak ma.
Prosze was o pomoc, czy u was jest tak samo.
rambo_3m:
No napewno ten typ tak nie ma :) Ja czegoś takiego w swoim nie mam.
jasiuekonom:
Powiem ci tak, jeżeli drży kierownica podczas jazdy (szczególnie hamowanie) to mogą to już być zużyte i pogięte tarcze hamulcowe (lub coś po prostu z hamulcami), a jeśli drży na postoju to chyba wina zbyt niskich obrotów.
PS: dołączę się, jak w s-coupe podnieść minimalnie obroty?? Bo na postoju mam o ćwierć milimetra za małe i mi auto drży.
Witek:
--- Cytat: "jasiuekonom" ---Powiem ci tak, jeżeli drży kierownica podczas jazdy (szczególnie hamowanie) to mogą to już być zużyte i pogięte tarcze hamulcowe (lub coś po prostu z hamulcami),
--- Koniec cytatu ---
Mogą być koła niewyważone, gdy tarcze są nierówne, to drży głównie przy hamowaniu, a gdy w trakcie jazdy drży kierownica z powodu tarcz to... natychmiast wymienić :shock:
rambo_3m:
Jeżeli drży na postoju to może poduszki zawieszenia silnia są zniszczone? To może powodować że wibracje silnika przedostają się na karoserię i układ kierowniczy.
Nawigacja
[#] Następna strona