Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Wymiana rozrządu

<< < (2/20) > >>

waszek_rmc:
kosmos2011, sorka za OT. Skąd wsiąść id do tego serwisu?

kosmos2011:
W czasie rejestracji wymyślasz Sobie nr id użytkownika, hasło i podajesz email.

[ Dodano: 2014-08-30, 14:08 ]

Orlik której konkretnie osłony brakuje (patrz rysunek poniżej)?

http://koreacat.ru/hyundai/parts/EUR260PA/107096/2021514/?year=2003&region=EUR&0001=null&0002=null&0003=null&0004=null&0005=null&00DT=null

SZERYF:
Witam. Zakupiłem filtr oleju Filtron nr OE 0674 sprawdzałem na stronie Filtrona i taki powinien być do hyundai santa fe 2.0 crdi 83kw ale na opakowaniu jest też numer OE  26316-27000. Czy ten filtr będzie na pewno pasował? Kupiłem też rozrząd w Fox-ie i otrzymałem biało czerwone opakowanie do KIA,na naklejkach hologramowych jest napis WOBIS  Numery się zgadzają ale to trochę dziwne. Pompa wody znowu ma szare opakowanie z napisami hyundai i nr też się zgadzają. Czy to normalne że ten sam producent ma trzy(niebieski,czerwony i szary) kolory opakowań? Czy sprzedano mi zamiennik?  Czy przy wymianie pompy wody muszę wymienić też płyn w chłodnicy,dużo ubędzie po wyjęciu pompy?

kosmos2011:
Płynu wchodzi 8,7 litra po spuszczeniu wężem od chłodnicy możesz wykorzystać jeszcze raz ewentualnie uzupełnić płynem do chłodnic aluminiowych.

Opakowania :

Niebieskie i szare oryginał i firmy Mobis (też oryginał tylko bez napisu Genuine Parts)
Czerwone oryginał Kia (Kia+Hyundai = jeden koncern)

Filtr OE674 będzie pasować.

Nie kupuj marki Filtron (wiem wiem patriotyzm)  lepiej Knecht, Mann.

SZERYF:
Witam. Dziękuję za odpowiedź kosmos2011. Dlaczego mam nie kupować filtrów filtron-a?
Myślałem właśnie o mann-ie. :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej