Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Wymiana rozrządu

<< < (3/20) > >>

kosmos2011:
Zdanie o firmie Filtron jeśli chodzi o filtry typu puszkowego są raczej negatywne, moje doświadczenie opiera się na jednej sztuce filtra powietrza którego nie mogłem wcisnąć do obudowy bo miał inny wymiar niż oryginał.

Speedy112:
Podepnę się pod temat. Jaki zestaw rozrządu, ewentualnie części poszczególne polecacie? 2.4 146KM
Mechanik mówi X, hurtownia Y, a internet Z :)
Pozdrawiam

vanhelsing:
Szeryf-jeśli to nie tajemnica,to ile zapłaciłeś w Fox-ie za kompletny rozrząd? A co do wymiany to masz zamiar robić sam?Masz w domu warunki do tego?

kosmos2011:
Rozrząd silnika G4JSG składa się z :

Pasek rozrządu oryginał to Gates T313.
Napinacz hydrauliczny paska rozrząd E40513H nie wiem kto produkuje , ale oryginał widziałem już za 138pln.

Pasek balansowy oryginał to Gates 5570XS.
Rolka paska balansowego oryginał to GMB GT10072.

Speedy112:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Rozrząd silnika G4JSG składa się z :

Pasek rozrządu oryginał to Gates T313.
Napinacz paska rozrząd nie wiem kto produkuje , ale oryginał widziałem już za 138pln.

Pasek balansowy oryginał to Gates 5570XS.
Rolka paska balansowego oryginał to GMB GT10072.
--- Koniec cytatu ---

Super,a nie wiesz gdzie widziałeś ten napinacz? Bo na necie nic nie wydlubałem ciekawego cenowo, rolki tez nie znalazłem za to paski , komplet za 150zł

Aha i czy napinacz paska rozrządu to sama rolka? (wszędzie w necie jako sama rolka na foto), be tej "łapki" / łącznika

Potwierdzisz mi tylko czy te rolki to na pewno zamienniki? Bo niby wszystko 2.4 ale rozne modele aut : (napisane na zagranicznych ze to zamienniki dla GMB Gt10072, wtedy wziąłbym Gatesa lub Ruville bo z jednej hurtowni przesyłka

GMB   GT10072
===========
RUVILLE   57327
GATES   T41038
SKF   TBT75613
QUINTO...   QTT1041
OPTIBELT   166UT
JAPANPARTS   BEH22

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona