Autor Wątek: [Accent X3] Dudni z tyłu  (Przeczytany 4813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nurr_25

• Gość
[Accent X3] Dudni z tyłu
« dnia: 25 Sierpień 2014, 12:54:30 »
Witam tych najbardziej nurkujących starych wyjadaczy.
Mam problem. Niedawno zaczęło i nie chce przestać dudnić cały tył, szczególnie lewa strona od kierowcy, myśle że to albo poduszki albo same amory bo są juz stare, chociaż da się jeszcze jechać ale bardzo wkurza to na nierównej ulicy jak puka dość głośno.
Mianowicie,
jak miałbym zakupić obydwa amory tylnie+poduszki do tego/..
Pozostawiam temat otwarty, bo naprawde jest sporo detali które powinno się juz dawno wymienić w moim Acencie. - zaznaczam że, robie tym autem dziennie może 70km, od 1-wszego do 4-rtego biegu jak mocniej do podłogi przycisne pedał to piszczy taki dzwięk dziwny piskliwy, a jak go lekko puszcze z gazu (tak do połowy) to nie słychać tego pisku tak, pozatym krztusi się ostatnio strasznie na górkach, niewiem moze to sprawka też benzyny S95, dzisiaj na 4rtym biegu jak by sie zamulił i stałą przez chwile 2,tys. obrotów dostał, też pod maską mam jakieś dziwne kable które są po odczepiane niewiadomo z kąd, ręczny hamulec zerwałem he he, jest troche tego ,mówią mi bym się go pozbył i kupił nowe, i nie benzyne tylko diesla..
opcje.polecacie

Edycja tytułu. Na interpunkcję i ortografię nie mam siły, sorry... tekla

Offline kadafi

• Giełda
[Accent X3] Dudni z tyłu
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpień 2014, 19:42:41 »
Kup inne i nie hjudaja  :-P
Nie ma sensu reanimować i wkładać kasę w prawie 20 letniego trupa.
Chcąc zrobić to porządnie na dobrych częściach od A do Z to podwoisz (w najlepszym przypadku) wartość tego auta a sypać się będzie dalej.

Offline niebieskiultras

• Giełda
[Accent X3] Dudni z tyłu
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Sierpień 2014, 23:09:31 »
u mnie tłukła się tak poduszka - przegniła i amor zjechał do dołu - sprawdź czy to nie to . jeśli nie to stawiałbym na tuleje wahaczy wzdłużnych lub poprzecznych - najlepiej sprawdzisz jak auto będzie na podnośniku - u mnie tuleja od wzdłużnego była tak wyrobiona ,że cały drążek dawał sie przesuwać . koszt wymiany to 44 zł za 4 tulejki - kupione w InterCarsie po zniżkach . marki OEM bo inne nie były dostępne . robocizna za flachę bo robiłem to u znajomego w warsztacie samemu . (flacha za użyczenie narzędzi i prasy ) . Jeśli nie robiłeś jeszcze hamulców z tyłu to przygotuj się ,że mogą się posypać szczęki albo cylinderki - u mnie siadło to i to

nurr_25

• Gość
[Accent X3] Dudni z tyłu
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Sierpień 2014, 15:36:34 »
chwyciłem wczoraj karszera i pocisnełem cały tył, stał aż wysechł, zalałem go płynem czyszczącym w spreju, dzisiaj rano wsiadam to nie chuczy tak, ale wiadomo lepiej zmienić,
.kadafi to będzię najlepszejsze rozwiązanie i tak się przymierze he he!
.niebieski jedną konkretną zaletą spełniającą .noo ,powiedzmy w 83% gut swoje zadanie to hamulce na pedale bo ręczny urwany, (linka poszła a ciężko się dostać od środka bo te płutno jest w szyte, lepiej na kanał i tam z dołu operacja, a te hamulce to przy 80 to żyletki ,niewiem czemu są takie dobre.heh
Zajebiste wypowiedzi!
danke.

Ps: wie ktoś jak się ten dźwięk wyłącza jak wyciągasz ze stacyjki klucze,
takie trzy sygnały podwójne