Forum > Portal

Nowy Tucson TL

<< < (6/9) > >>

lukasz.zst:
Nowy cennik Hyundai Tucson http://www.hyundai.pl/fileadmin/user_upload/cenniki/Cennik_Tucson_2015.pdf

[ Dodano: 2015-09-02, 22:08 ]
Hyundai upadł na łeb z takimi cenami. To samo co z modelem ix20 comfort automat 80 tys.zł

Iktorn:
Przegięli z tymi cenami (zwłaszcza T-GDI).
Wersja limitowana była tańsza o 9 tyś. od tego cennika  :cry:
Jakoś jeszcze się broni wersja z podstawowym silnikiem i tyle. Reszta to masakra. Poza tym w oparciu o dane techniczne widać, że auto jest cięższe o ix35 i podstawa (zarówno benzyna i diesel) radzi sobie gorzej - niższa prędkość max. i przyśpieszenie.
Wyposażenie ix35 premium = tucson style z delikatnymi różnicami

[ Dodano: 2015-09-03, 17:00 ]
Tak dla porównania cenniki czeskie i słowackie:
Czechy
Słowacja
Proszę tylko zwrócić uwagę na różnice w specyfikacji pomiędzy krajami

Alonzo_:
Pobieżnie zerknąłem sobie po cennikach podobnych modeli innych marek i wiecie co, mi to się wydaje że te ceny są zwyczajnie rynkowe, zbliżone do konkurencji.
Okazji już raczej nie będzie.
Słusznie czy nie H/K już nie są tanim substytutem innych bardziej uznanych marek. Chcą być tacy jak inni a nawet wydaje im się i wmawiają nam, że są lepsi.
Tak pobieżnie rzuciłem oko w cenniki tiguana, CX-5, kugi, QQ, Kadjara. Nie analizując dokładnie różnic wyposażeniowych porównując tylko ceny dla średnich poziomów wyposażenia/wersji  dla odpowiednio silników BP i ON, oraz FWD i AWD wydaje mi się, ze te ceny są po prostu podobne do innych (ford, mazda, VW). Taniej może wyjdzie np QQ czy Kadjar ale znowu tam nie ma silników większych.
Czyli nic nie powinno nas dziwić wydaje mi się, bo już od kilku lat Hyundai z determinacją chce równać do reszty. Zabijając sprzedaż niektórych modeli. Ale taka polityka.
Jak ktoś wyżej napisał słusznie i pod tym się podpisuje - winna zła polityka i zarządzanie w PL. Bo to że komuś coś się zdaje i się chce nie znaczy , że rynek tak odbierze zachcianki i klient to kupi.
A co do SUV - ów. Moda kosztuje. I każdy koncern próbuje na tym ugrać ile się da bo nie wszystkie segmenty dają oczekiwany zysk. Czy się Hyundai'owi uda?
Zobaczymy jak wyceniony będzie poprawiony sportage (czy już to wiadomo?)
Ale może mylę się w mojej pobieżnej ocenie.
Poprawcie.

Iktorn:
Test porównawczy z Auto Świat
Chciałbym w tej gazecie zobaczyć porównanie z VW/Skodą  :mrgreen:
Tak czy inaczej do obiektywizmu (co do zasady) mam wiele zastrzeżeń

santa claus:
Dzisiaj widziałem reklamę Tucsona w tv. Żona do mnie... o jaki ładny, kup mi taki...kobito przecież Ty prawo jazdy nawet nie masz a ten Tucson to 1,5 paki kosztuje...ile???? No 150 tysi  ( wersja 2 litery).   :mrgreen: Tak między nami obiecałem jej SantaFe  ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej