Forum > Portal
Nowy Tucson TL
jack55:
Za taką kasę wolałbym Kia Sorento w automacie w dieslu 2.O CRDI 182KM 4X4 wersja L
http://www.kia.com/pl/models/nowe-sorento/konfigurator/#
Ceny nowego Tucsona w Polsce wyższe niż u Niemców.To chyba jakieś jaja :-o
http://www.hyundai.de/Modelle/Alle-Modelle/Tucson.html
kri$:
Przecież ta cena jest wyższa od Santa fe, a to zupełnie inna klasa.
Tuscon to IX35 z powrotną nazwą na rynek europejski.
seboc:
--- Cytuj ---Nie porownój 2008 to jest mini auti klasy catusa. Po drugie 2008 jest drozsze od najnowszego suzuki Vitara premium 4x4
--- Koniec cytatu ---
Tucson 2008 to kawal auta, powstawal na podwoziu elantry, czyli duzego kompaktu. Nie jest od ix35 mniejszy.
Nowy Tucson to mniejszy brat santa fe. Raczej mozna sie spodziewac, ze bedzie tanszy.
Alonzo_:
Miałem w sumie już wczoraj okazję przejechać sie nowym Tucsonem w tej wersji Tour de Pologne.
Piękne auto. Z wyglądu bije dostępne u nas nieduże suvy. Muskularny, bardzo proporcjonalny, niewysoki, ale masywny. Dla mnie wygląd na wielki plus.
Środek wizualnie podoba mi się, choć na desce i drzwiach twardoooo mocno. Przy tej kasie trochę przegięcie.
Chyba Jedyne miękkie elementy to kawałek.deski pred pasażerem i podłokietniki. Reszta twardy plastik. Choć jie wygląda on źle.
Silnik 1,6 t daje radę ale w trybie sport. W zwykłym mulasty.
Skrzynia automat bardzo fajnie wybiera biegi.
Wyciszenie całkiem dobre jak na suva zawieszenie raczej sprężyste.
Miejsca wewnątrz wystarczająco zarówno z przodu jak i z tyłu.
Szeroki zakres regulacji kierownicy (większy niż w mojej 40tce) pozwala wygodnie usiąść.
Jakby cenę dobrze ustawili to byłby hit bo ma wszystko co potrzeba aby ludzie go chcieli.
Ps.
Wielu utyskuje, że brak było turbo benzyn ale jak się przejedzie człowiek dynamicznie takim 1.6 i potem zobaczy na spalanie to..... ja jednak dizelka wolę.
Ja oceniam to auto wysoko. Ale 150 kawałków za te wersje to nieporozumienie.
Ciekawe jak wyglądać będą niższe wyposażeniowo wersje.
Pożyjemy, zobaczymy czy szefowe firmy nie zmarnują auta, podobnie jak i40 tki.
Oby sodówka nie uderzyła z cennikiem do głowy.
malutki83:
Alonzo_ czyli materiały są gorsze niż w Hyundai I40?
Nawigacja
[#] Następna strona