Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
''Budyń' pod korkiem wlewu oleju
gdyl:
Witam , miałem podobny problem biała maź na korku olejowym , ale po wymianie uszczelki pod pokrywą zaworów oraz umyćie pokrywy ropa (bo gdy odkręciłem też była cała w mazi ), wszystko znikneło moze komuś to pomoże :]
Złośnik:
Też mam i pierwszy raz byłem posrany.
Panowie - póki nie macie na bagnecie majonezu - to wszystko jest OK !!!
Normalka przed zimą i na krótkich odcinkach jak się jeździ w taką porę :)
gdyl:
Racja :)
Carexpert:
Taka maz jest normalna jak jest zimno i mokro a auto nie jezdzi za czesto badz jezdzi na malych odcinkach. W normalnych warunkach wilgoc z powietrza wyparowala by gdyby auto jezdzilo i dobrze sie mu rozgrzewal silnik. Skoro malo jezdzi tak sie moze robic.
rufuz:
--- Cytat: "Carexpert" ---Taka maz jest normalna jak jest zimno i mokro a auto nie jezdzi za czesto badz jezdzi na malych odcinkach. W normalnych warunkach wilgoc z powietrza wyparowala by gdyby auto jezdzilo i dobrze sie mu rozgrzewal silnik. Skoro malo jezdzi tak sie moze robic.
--- Koniec cytatu ---
Ja miałem budyń na korku mimo ze codziennie do i z pracy jade 13 km wiec nie jest to chyba mało. Dziwnym trafem akurat teraz moc silnika zamiast ok 115 KM wyszła na hamowni 102 KM. W zeszłym roku o tej samej porze nie miałem budyniu na korku. Nie ma sie co oszukiwac moj 1.6 ma 141 tys przebiegu i chyba delej bez kapitalki bylo by coraz gorzej. Na szczescie moja przygoda z tym silnikiem sie wlasnie konczy.
Nawigacja