Autor Wątek: [Santa Fe SM] Gasnacy Santa Fe na postoju, wariujaca wskazow  (Przeczytany 5100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

danieljr87

• Gość
[Santa Fe SM] Gasnacy Santa Fe na postoju, wariujaca wskazow
« dnia: 18 Sierpień 2014, 00:04:31 »
Witam Wszystkim
Postanowilem zainwestowac troche pieniedzy z Swojego Santa Fe Mianowicie ...
W ostatnich 2 miesiacach zmienilem cale przednie zawieszenie, alternator, tarcze+klocki, pasek rozrzadu komplet z napinaczami pompa wodna, olej w silniku, olej w skrzyni.
Rowiez miesiac temu zmienilem mapy w komputerze w znanym Polskim zakladzie tuningowym z udzialem hamowni.
Na codzien zyje w Angli ostatniego czasu wybralem sie w podroz do Polski po powrocie do UK ktoregos pieknego dnia bedac w Londynie zatankowalem na nie znanej mi stacji jako ze rezerwa wiecznie nie trwa a bylo co raz mniej.. wtedy sie zaczelo lecz bylo to jeszcze do opanowania.
Auto zatrzymalem na swiatlach bylo na klimie podczas postoju zgaslo.
Z poczatku podejrzewalem ze zamontowany alternator okazal sie wadliwym lecz kontrolki bateriowej nie podwietlalo.
Problem powtarzal sie okazyjnie co jakis czas, oczywiscie auto moglem odpalic i spowrotem jechac.
Ktoregos dnia stalo sie to powazniejsze znow podczas jazdy na klimie  w momencie postoju. Co mnie dziwilo klimatyzacja sie zawieszala dmuchala lecz czasami cieplym powietrzem po zgaszeniu i odpaleniu auta na nowo zaczynala spowrotem dzialac.
W kolejnym etapie w gorace dni w momencie gdy auto bylo nagrzane czyli temperatura w granicach polowy wskazowka zaczela wariowac, dochodzila prawie pod czerwone pole po czym po 1 sekundzie przy dodaniu gazu opadala do normy. Symtopmy Brak reakcji na pedal gazu. Auto spada z 800 obrotow na 500 po czym nic nie mozna zrobic jako ze sie czasem toczy, blokuje moc na D i R skrzynia automat na N wraca na obroty lecz nie zawsze.
W chwili obecnej czyszczony jest EGR i zmieniany filtr paliwa.
Czy moge podejzewac torque converter? (sprzeglo hydrokinetyczne)
Rowniez ktos pisal o przepustnicy w podobnych tematach?
Zonie raz jak to sie stalo rozladowalo akumulator lecz jak to bylo nie jestem w stanie powiedziec bo mnie tam nie bylo.. dopiero pozniej jak ja trzeba bylo na kable odpalic .. ta sama sytuacja na czerwonym swietle, postoj, rozgrzane autko--->zdechl.
Jakie sa Wasze propozycje?
Z Gory Bardzo Dziekuje Za Pomoc ciezko na wyspach o dobrego mechanika.. a wszystko kosztuje narazie place za nic a ciezko im zlokalizowac usterke.

Offline kosmos2011

• Giełda
[Santa Fe SM] Gasnacy Santa Fe na postoju, wariujaca wskazowka temperatury
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpień 2014, 17:00:39 »
Z wszystkimi witamy się tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=58195#58195

Popraw tag tematu.

danieljr87

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpień 2014, 21:10:44 »
Cytat: "kosmos2011"
Z wszystkimi witamy się tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=58195#58195

Popraw tag tematu.

To raczej nic nie ma wspolnego z pomoca a nie Ty sam to bedziesz czytal wiec badz skory pomoc a nie czepiac sie detalow.
Dzieki z Gory

DriverOpolskie

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Sierpień 2014, 21:32:30 »
Danielu,nie masz się o co obrażać. Załóżmy że to nie jest forum,tylko live. Mieszkamy obok siebie,nawali Twoje auto i przychodzisz do mnie po pomoc. Zaczynasz od mam problemy z autem,czy mówisz cześć,mam na imię Daniel,mieszkam po sąsiedzku i potrzebuję pomocy. Kosmos to cholernie pomocny facet na tym forum,a że przy tym trochę dba o porządek to chyba nie jest źle.

santa claus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Sierpień 2014, 21:42:35 »
Kolego danieljr87 akurat kosmos zna się na hyundaiach i zawsze pomaga jak mało kto na tym forum. Jesteś tu od maja więc powinieneś wiedzieć jakie panują zasady i regulamin. Twój temat zawiera błąd, tekstu nie da się czytać, błąd na błędzie, brak polskich znaków, szyk zdań niezrozumiały, tego nie da się czytać. Masz problem i to wiemy, ale szanuj nas jako czytelników a na pewno ktoś Ci pomoże. I spokojnie, bez ciśnienia...
PS jak Tekla tu wpadnie to pozamiatane.

danieljr87

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Sierpień 2014, 22:10:52 »
Cytat: "santa claus"
Kolego danieljr87 akurat kosmos zna się na hyundaiach i zawsze pomaga jak mało kto na tym forum. Jesteś tu od maja więc powinieneś wiedzieć jakie panują zasady i regulamin. Twój temat zawiera błąd, tekstu nie da się czytać, błąd na błędzie, brak polskich znaków, szyk zdań niezrozumiały, tego nie da się czytać. Masz problem i to wiemy, ale szanuj nas jako czytelników a na pewno ktoś Ci pomoże. I spokojnie, bez ciśnienia...
PS jak Tekla tu wpadnie to pozamiatane.

Moze poprostu zle mnie zrozumieliscie, jak najbadziej szacunek jest robicie dobra robote. Wielu ludzi dzieki wam w taki lub inny sposob doszli do czegos do czego by nie doszli sami. Jednak ze nikogo nie zmuszam do pomocy a grzecznie prosze.
Doceniam ze kolega pilnuje pozadku i bez urazy nie mialem nic zlego na mysli.
Moge liczyc na pomoc? Bede zobowiazany.

[ Dodano: 2014-08-18, 22:17 ]
Cytat: "DriverOpolskie"
Danielu,nie masz się o co obrażać. Załóżmy że to nie jest forum,tylko live. Mieszkamy obok siebie,nawali Twoje auto i przychodzisz do mnie po pomoc. Zaczynasz od mam problemy z autem,czy mówisz cześć,mam na imię Daniel,mieszkam po sąsiedzku i potrzebuję pomocy. Kosmos to cholernie pomocny facet na tym forum,a że przy tym trochę dba o porządek to chyba nie jest źle.

Kolego w Polsce nie mieszkam juz dziesiec lat jednak metalnosc ludzi sie rozni.
Ostatnio dzwonilem do ASO W PL chcialem zapytac serwisanta o pomoc zabraklo zeby mi powiedzial "pocaluj mnie w d**e"
Na roznych forach bywalem nie ma lepszych czy gorszych.
Jeszcze raz niczego zlego na mysli nie mialem..
Kosmos Zolwik?

DriverOpolskie

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Sierpień 2014, 22:21:46 »
Ja jak dam Dupy (sorry Tekla) potrafię się przyznać i uderzyć w piersi. Danielu to bardzo ładna cecha,że się nie obruszasz,tylko łagodzisz sytuację na wesoło :) Mam tylko nadzieję,że Twoje problemy z silnikiem,nie mają związku z wymienionym tarczami i klockami :) Na pewno coś tu ktoś łebski pomoże. Masz rację Santa Claus jak wpadnie szefowa,leżymy w kałuży krwi :)

danieljr87

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Sierpień 2014, 22:23:54 »
Cytat: "DriverOpolskie"
Ja jak dam du*** (sorry Tekla) potrafię się przyznać i uderzyć w piersi. Danielu to bardzo ładna cecha,że się nie obruszasz,tylko łagodzisz sytuację na wesoło :) Mam tylko nadzieję,że Twoje problemy z silnikiem,nie mają związku z wymienionym tarczami i klockami :) Na pewno coś tu ktoś łebski pomoże.

Myslisz ze zle klocki kupilem  :-/ ?
Myslalem ze w I30 sa takie same...  :mrgreen:

[ Dodano: 2014-08-22, 22:22 ]
Panowie wiem ze nie musicie i moze nie potrzebujecie pomoc, ale czy mam wam czekoladki wyslas aby sie doprosic jakiej kolwiek sugestii ?
Bo szczeze powiedziawszy "to" przynajmniej w tym przypadku nie spelnia funckji forum.

[ Dodano: 2014-09-03, 22:54 ]
Ci Co nie wiedza nie wychylaja sie reszta ... ma wyj***ne.
Prawidlowe podejscie to polowa sukcesu.
Ludzie chwala forum, ja tez chwalilem jak jezdzilem Jeepem wiec domyslamy sie, ze nie mowie o tym forum.
Ludzie potrafia tu pisac ale dlaczego nie do rzeczy..?