Autor Wątek: [Accent LC] Przednie hamulce lekko trą. Klocki wyglądaja OK.  (Przeczytany 3808 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wiktor2000

• Gość
[Accent LC] Przednie hamulce lekko trą. Klocki wyglądaja OK.
« dnia: 14 Sierpień 2014, 14:23:57 »
Dzień dobry,
Parę tygodni temu kupiłem Accenta z 2003 roku. Podczs hamowania słychać lekkie tarcie w hamulcach. Sprawdziłem klocki i są w porządku.
Swego czasu jeździłem granatowym Accentem LC z 2004, który miałem od nowego, a może i ktoś z kierownictwa mnie pamięta z pierwszego zlotu :) . Wydaje mi się, że takie lekkie tarcie zawcze było słychać, zwłaszcza po deszczu, ale mogę się mylić. Po prostu nie pamiętam.

Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam z Glasgow (Rangers :)

Offline kadafi

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Sierpień 2014, 12:12:29 »
Czy odgłos wyraźnie jest słyszany z przednich hamulców?
Po deszczu tarcze potrafią się pokryć rdzą przez noc (kilka godzin postoju) i pierwsze hamowania mogą wydawać odgłos tarcia. Jak dzieje się tak cały czas to proponuję dokładniej obejrzeć klocki (zdejmując je) i tarcze.

wiktor2000

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpień 2014, 22:09:30 »
Cytat: "kadafi"
Czy odgłos wyraźnie jest słyszany z przednich hamulców?
Po deszczu tarcze potrafią się pokryć rdzą przez noc (kilka godzin postoju) i pierwsze hamowania mogą wydawać odgłos tarcia. Jak dzieje się tak cały czas to proponuję dokładniej obejrzeć klocki (zdejmując je) i tarcze.

Słyszę to wyraźnie z przodu. Klocki wyglądają bardzo dobrze, tarcze od wewnątrz gładkie, na zewnątrz lekko zużyte, ale nie do wymiany. Czy mam się tym przejmować? Jak napisałem, chyba miałem tak w poprzednim accencie. Nie jest to odgłos metal o metal, tylko lekkie tarcie.