Forum > Lantra
Silniki - 4G61 a G4GR - to to samo ?
Złośnik:
No to sorki kolego, niewiedziałem ze to TY a głownie ejstem zawsze nastawiony an to żeby pomóc komuś. Niewiedziałem ze to tylko ot taka informacja dla Ciebie czemu tak jest itd.
Odpwoeidź brzmi - niewiem :) hehe
Sam czasem zastanawiam się co za cuda ludzie wypisują - ja mam silnik 1.6 16V DOHC a z niektórych katalogów wychodzi z enie mam 1.6 ale 1.5 :) hehehe
Czy były silniki 4G61 w Coupe ? Chyba były ale czy akurat w tych rocznikach... ? Niewiem.
rufuz:
Było sporo juz na ten temat na forum. Do któregoś roku Hyundai chyba montował silniki Mistu potem miał juz zmodyfikowane własne silniki eeech szkoda bo bylo by można zrobić swap na 4G63T od Lancera EVO.
4G61 były chyba w s-coupe. Najlepiej wypytać na forum "Mitsumaniaki"
Joseph:
Kolego !
Ale piszą sklepy (a niektóre forumowiczów też) o 4g61 w Coupe RD od 96 !!!
Np.:
COUPE (RD) 1.6 16V G4GR RD 1599 85 4 Coupe 98.03 - 02.04
COUPE (RD) 1.6 i 16V 4G61 RD 1599 84 4 Coupe 96.12 - 02.04
To że Mitsu 4g61 był w starszych Hyundaiach, to OK.
Ale dlaczego piszą i mówią że Coupe od 96- z silnikem 4g61
O tym jest mowa
rufuz:
no jak tak piszą to jest jakiś błąd bo silniki w coupe były identyczne jak w lantrach G4GR tym bardziej 96 rok. Ktoś sie pewnie pomylił albo jeszcze pierwsze coupe (bo zaczeto je robic od 1996) mialy silniki mitsu czyli 4G61 w co wątpię.
ociec:
Nie od dziś wiadomo że w katalogach zamienników jest pełno błędów. Czasami zdarza się że dana część występuje w kilku różnych modelach silników a nawet producentów. O kompetencjach osób tworzących te katalogi i na jakiej podstawie są one tworzone nie będę się wypowiadał :evil:
Nawigacja
[#] Następna strona