Forum > Lantra
Silniki - 4G61 a G4GR - to to samo ?
IgoReCzeK:
--- Cytat: "ociec" ---Nie od dziś wiadomo że w katalogach zamienników jest pełno błędów. Czasami zdarza się że dana część występuje w kilku różnych modelach silników a nawet producentów. O kompetencjach osób tworzących te katalogi i na jakiej podstawie są one tworzone nie będę się wypowiadał :evil:
--- Koniec cytatu ---
Witam ponownie. I to jest kwintesencja odpowiedzi na Twoje pytanie Joseph. Spędziłem kilkadziesiąt godzin analizując takie dane w internecie i mimo, że większość stron wygląda wiarygodnie, to ja jeszcze nie spotkałem w rzeczywistości Coupe RD napędzanego silnikiem typu 4g6 :roll: , a Ty? Pozdrawiam Igor.
Joseph:
Właśnie o to chodzi, że nie widziałem i nie słyszałem że Coupe po '96
z silnikem Mitsu. !
Lecz w internecie i w katalogach części wszędzie jest tak pisany !
Więc katalogowy dane brać na serio nie zalecane, tak ?
Słuchajcie !
1. Jak może być poduszka wyszczelona, jeżeli nic nie widać ani zewnątrz
na kerownicy ani ze strony wewnętrznej ?
Wszystko wygląda OK, czuć ciężar, (masę) ,
a komputer mówi że nie ma !
2. Czy ten senzor (sterownik airbag) na bank że trzeba wymienić
jeżeli poduszka poszła ? Bo słyszałem ,ze
wcale nie zawsze !
Pozdr.
Złośnik:
Jeżeli wystrzelona była to najbezpieczniej wymienić, w starym zapisany jest już fakt ze był wystrzał poduchy.
Jeżeli poducha ok a komputer mówi z enie ma to albo sterownik własnie jest po wybuchu albo nie ma styku/kontaktu, najcześciej na taśmie przy kierownicy lub jest bład zapisany w sterowniku, np. wymianie bezpiecznika poduszki na właczonym zapłonie.
Hants:
Lantry z silnikiem 1,6 roznia sie od Lantr z silnikiem 1,8 i - choc na pierwszy rzut oka silnik wyglada tak samo - to roznia sie od Silnikow Sonat 2,0 (oslona zaworow mozna stosowac zamiennie)
Oprcz pojemnosci roznia sie przede wszystkim pompa oleju - niektore to tzw '6 bolt' inne to '7 bolt'
Jest jeszcze sporo innych niuansów typu pompa wody z 'dziurkami' w innym miejscu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Beta_engine
http://en.wikipedia.org/wiki/4G63
BartBartez:
To nie jest temat o AirBag`ach !!
Nawigacja
[#] Następna strona