Forum > Tucson JM
[Tucson ] Szarpanie podczas przyspieszania
fireman:
Za wypalanie DPF odpowiedzialny jest prawidłowo działający układ wtryskowy oraz pokonywane odcinki.
Egr obniża temperaturę spalin, czyli jego zaślepienia będzie sprawiało, że DPF będzie się częściej wypalał.
Ja całkowicie nie zaślepiłem EGR'a musiałem przewiercić dziurki (pokazywał się check).
Dalej jesteście zdania, że w takim przypadku trzeba usuwać DPF'a ?
andrzej351:
kolego fireman mam wrażenie że nie przeczytałeś wcześniejszej strony,opisałem tam dokładnie wszystko co zrobiłem przy tusku. teraz ty napisałeś podobnie...
według mnie w takiej sytuacji DPFu nie trzeba usuwać bo zawór EGR nadal funkcjonuje.
odkąd mam tucsona DPF jeszcze się nie wypalał,samochód ma obecnie przebieg 160 tyś. km a kupiliśmy go gdy miał przejechane 156 tyś. km.
fireman:
czytałem, czytałem
EGR nadal pracuje tylko w innych zakresach.
Jak na razie przejechałem około 200km i jest wszystko ok.
Wcześniej przerabiałem czyszczenie EGR'a które na chwile pomogło.
Zawsze jak będzie później coś nie tak z DPF'em można go wyciąć i wgrać program.
Dziś sprawdzałem koszt nowego EGR'a z Korei - około 100 USD plus przesyłka.
Stachhu:
--- Cytat: "andrzej351" ---kolego fireman
odkąd mam tucsona DPF jeszcze się nie wypalał,samochód ma obecnie przebieg 160 tyś. km a kupiliśmy go gdy miał przejechane 156 tyś. km.
--- Koniec cytatu ---
DPF Ci się sam jeszcze nie wypalał? Jak to sprawdziłeś? DPF sam się wypala po max 600km. Komputer podnosi dawkę paliwa i wzrasta temperatura spalin w układzie wydechowym. Jeżeli po 4 tys km nie wypalił ci się DPF, to albo jechał na lawecie, albo masz problem.
bluekris:
Koledzy miałem podobny problem z autem , brak błędów ale przyczyną u mnie był czujnik położenia wału do wymiany .
Nawigacja