Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Śmierdzi spalinami i mokro
on86:
--- Cytat: "jasiuekonom" ---Jaki jest sposób na przeczyszczenie tych kanalików??
--- Koniec cytatu ---
Ja ściągałem podsufitkę, plastikowe słupki wewnętrzne i nie bawiłem się w przetykanie tylko kupiłem wężyka gumowego i założyłem nowe. Tak naprawdę to kanalików nie ma tylko te gumowe wężyki i metalowe króćce, które wychodzą z szyberdachu i do których wpina się wężyki. Trochę się z tym bawiłem, ale warto było, bo później w rynience od szyberdach woda nie stała.
jasiuekonom:
Teraz kwestia śmierdzenia, mam do wymiany uszczelkę pomiędzy kolektorem a rurą wydechowa, taka niewielka, widać to łączenie pod tą osłoną kolektora, tak na dole. Objeździłem sklepy i nikt takowej nie ma nawet na zamówienie. Może znacie jakiś sklep internetowy, lub ta uszczelka pasuje od innego modelu hyundaia?? Lub może jakiś wzór jak wygląda to bym sobie z azbestu wyciął.
Kucol:
w aso hyundai nie powinna być droga :)
jasiuekonom:
Najbliższe ASO Hyundai 70km ode mnie wiec na palio pójdzie z 70 zł więc się nie opyla ;/ Będę szukał dalej. Byłbym wdzięczny jak by ktoś powiedział czy to jest taka zwykła płaska którą się skręca między dwoma śrubami czy ta taka śmieszna stożkowa co się ją wciska i podczas skręcania 2 rur się rozpłaszcza i uszczelnia?? Ewentualnie jakiś szkic :P
maspex:
ja robilem to ponad 2 lata temu,ale pamietam ze poprostu przylozylem do dziury i wycialem nozem do wykladzin :) z takiej uniwersalnej uszczelki do wydechow(to byl taki arkusz a4) i trzyma sie to wszystko kupy ,napewno przy kolektorze i przy laczniku, nie wiem zy azbescik podejdzie,lepiej taka uniwersalna do wycinania
Nawigacja
[#] Następna strona