Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Ile LS'em do 100km
jasiuekonom:
--- Cytat: "BartBartez" ---miałem głowicę z wałkiem od GT. Lekko pomieszane w ECU.
--- Koniec cytatu ---
To w takim razie pojawia się teraz pytanie, jaki koszt głowicy z wałkiem od GT (łącznie z wymianą) i w jaki sposób miałeś pomieszane w ECU (jaki koszt tego i gdzie tego można dokonać). 10 s to bardzo ładny wynik jak na LS'a. W sumie to takie moje marzenie,żeby mój właśnie miał ok. 10 s do setki.
BartBartez:
Głowicę miałem z przypadku bo od LS`a nie mogłem dostać. Mieszanie w kompie było niezbędne po tej "pomyłce" bo go zalewało. Robił mi to koleś metodą prób i błędów. Wymieniona była pamięć w ECU na taką, którą dało się programować i kosztowało mnie to 200zł. Nie był to żaden profesjonalny tuning bo auta nawet hamowni nie widziało - była to raczej zabawa w garażu ale się udało.
jasiuekonom:
No to wspaniale ci się to udało, skoro mój ma do setki ponad 13s a twój miał 10 i to jeszcze w automacie. Ja się bardzo zbulwersowałem swoim autkiem i jego przyspieszeniem ;(
wachers:
Dzis dokonałem pomiarów na PB i LPG po trzy próby od 0 do 100km/h
rezultat jest następujący po wyliczeniu średnich:
LPG: od0-100km/h 13,34s
PB 95: od 0-100km/h 11,98s
Wynik nie stawia wielkiej rewelacji ale ja jestem zadowolony z niego.
Pozdrawiam
jasiuekonom:
No widzisz, tyle co ty masz na gazie, ja mam na PB, to nie wiem ile będę miał na gazie, 16 sekund chyba ;(
Nawigacja
[#] Następna strona