Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Ile LS'em do 100km
jasiuekonom:
No jak dajesz radę z 1.9 tdi, to na pewno twój się lepiej zbiera od mojego. A co do LPG, to też będę zakładał, bo mi strasznie dużo pali. Już byłem się dowiadywać. Będę zakładał instalację gazową BRC z sterownikiem stag IV (chyba dobrze to sformułowałem). U mnie w okolicy taki właśnie gaz to koszt 2,4 tys. z tym, że korek gazu obok wlewu PB. Wtedy to już całkiem chyba będzie zamulał ;(
wachers:
kolego ja też mam LS-a i instalacje BRC AT90E zwykły a nie sekwencja pali około 9 w normalnej jaździe oczywiście LPG. ale różnica jest kolosalna na LPG a PB. wymień kable i świece i spróbuj wtedy a jak LPG bedziesz miał to zobaczysz jaka jest różnica LPG a PB uwierz. to ile ci pali PB??
I propo korka obok wlewu PB to nie polecam bo jest mało miejsca i na dodatek nie funkcjonalnie wtedy bedzie lepiej wstaw wlew LPG w zderzaku pod błotnikiem tak ja tak mam przynajmniej korozja nie wyskoczy przy korku PB.
jasiuekonom:
Ale o jaką różnicę chodzi?? Że na gazie lepiej jeździ?? A ze spalaniem jest tak, że na 12,5 litra Pb95 (czyli za 50 zł) przejechałem 135 km. A jeżeli już będę montował gaz to chyba sekwencję, bo dojść, że ma słabe osiągi to jeszcze gorzej może być na zwykłym gazie.
wachers:
chodzi o taką różnice że na benzynie mam około 20% więcej mocy niż na LPG.
Strasznie dużo benzynki Ci pali bo aż 9,5l Pewnie ostro dajesz po obrotach co??
Ja mam zwykłą instalacje bo od gazowników słyszałem że dla 12-sto zaworowych jest lepiej taką mieć.
Kucol:
9.5 l na 100 ? to GT pali przy normalnej jedzie.
Kup STP do czyszczenia wtrysków zalej Vpower Racing albo jakieś dobre 98 :p i go przegoń powinno pomoc. a jak filtr powietrza ?
Nawigacja
[#] Następna strona