Autor Wątek: [Sonata NF] Rzadko odpala; brak mocy  (Przeczytany 2729 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kacper280

• Giełda
[Sonata NF] Rzadko odpala; brak mocy
« dnia: 27 Lipiec 2014, 19:46:29 »
Witam,
Czasami autko odpali, za pierwszym razem a czasami nie (około tygodnia tak mam)
Jak za pierwszym razem to jest OK, za drugim, trzecim itd to już  brak mu sił, jak by ze 100 kucy uciekło.
Błąd mam P2097 ale to jest inny temat opisany w innym temacie (błąd nie ma znaczenia bo jest już jakiś czas a teraz autko zaczyna wariować)
Moje sugestie laika:
•Wina Immo - nie pamiętam jak kontrolka powinna się zachowywać mam wrażenie że czasami mruga i znika po przekręceniu kluczyka, czasami się świeci... .
•Wina - świece, cewka,przewody
Proszę o sugestie

Offline radost

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Lipiec 2014, 23:51:19 »
Możesz zrobić coś co nic nie kosztuje, nie potrzeba narzędzi ani umiejętności a wiele pokazuje. Posiedź w ciemności z 15 min by przyzwyczaić oczy do ciemności. Maska w górę i odpalamy. Uwierz mi kable wn mogą świecić jak neony  :mrgreen:

Offline Kacper280

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lipiec 2014, 10:19:36 »
He he spoko :) - spróbuje
Mam też plan z forum innej marki może się uda....
Mianowicie kasuje błąd (opisany w innym temacie - tak dla samego siebie )
Odpalam autko po skasowaniu, prze parkuje autko...
Odepnę AKU na 30 minut, podepnę, odpalę(o ile zagada za pierwszym razem bo ma z tym problem Sonatka ostatnio i poczekam aż się "nagrzeje".
Jak nie pomorze to wymienię świece i powtórzę próbę.
Ktoś coś powie na w/w pomysł ??

[ Dodano: 2014-07-29, 20:34 ]
...
Po wykonaniu reset kompa,
po podłączaniu AKU zapalił za 4 może 5 razem  :-(  (jazda trwała 30minut - błąd o którym była mowa nie zapalił się)
Jutro zobaczę rano czy odpali i dam znać.

[ Dodano: 2014-07-30, 18:34 ]
...
Więc błąd się zapalił co do odpalania to dalej to samo z tym, że jednak to chyba od zamka centralnego, jak otworze kluczykiem to nie odpala muszę centralnym, sprawdzę z 10x i dam znać czy teoria się sprawdza.
PS
Centralny od strony kierowcy mam walnięty dlatego muszę kluczykiem działać.

[ Dodano: 2014-08-23, 19:35 ]
Przyczyną problemu jest to że mam zamek centralny skopany od strony kierowcy i jak zamykam z kluczyka bez centralnego to nie odpala zawsze i Imo blokuje, nie wiem czy można to skonfigurować, będę  w ASO na akcji serwisowej to podpytam czy to się programuje jakoś.