Forum > Tucson JM
Żarówki lampy przednie
waszek_rmc:
Dzięki za fotke, widac róznicę gołym okiem. Duże klosze lampy też robią swoje.
Czy komplet, który zakupiłeś to dokładnie ten:
http://www.motointegrator.pl/produkty/283898-zestaw-2xh4-2xw5w-philips-blue-vision-ultra#mi
piter1777:
tak ten
stalowiak:
--- Cytat: "piter1777" ---a ja jednak wsadziłem te Philips BlueVision Ultra H4 w nocy jeszcze nie testowane ale w dzień jest inaczej jak nowe lampy i w
--- Koniec cytatu ---
kOMplecie - popraw orta ;)
Inna rzecz - zobacz sobie teraz jak świecą, zrób zdjęcie i za jakiś czas (nie wiem jak często jeździsz na światłach mijania) zrób ponownie zdjęcie w tych samych okolicznościach i ustawieniach aparatu. Ja u siebie miałem wrażenie, że philipsy na początku świecą bielutko, ale po dość krótkim czasie ich światło żółknie. Przesiadłem się na osramy i może ich początkowe światło nie jest aż tak białe, ale nie żółkną tak szybko jak philipsy i mam wrażenie, że ich żywotność jest znacznie dłuższa niż philpsów. A i jeszcze najważniejsze - co nawet moja żona potwierdza - "te nowe żarówki (osramy) w nocnym deszczu lepiej widać na drodze".
[ Dodano: 2014-07-28, 21:46 ]
--- Cytat: "waszek_rmc" ---Postojowki są w komplecie, a jak świecą?
--- Koniec cytatu ---
W5W blue vision są całe niebieskie jak są wyłączone. Jak włączasz światłą pozycyjne, to świecą światłem białym. Wygląda to zdecydowanie lepiej niż światło z tradycyjnych, zwykłych W5W.
waszek_rmc:
piter1777, miałeś może okazję sprawdzić jak się sprawuja wieczorem, na mokrym asfalcie? Podobno narzekają ludziska na widoczność...
stalowiak, wersja ultra "podobno" jest wersja poprawiona, temperatura to 4000K, zamiast 3200 poprzednio. Efekt białego światła jest tez podobno trochę dłuższy... jakbym mi 12 m-cy wytrzymały to byłbym zadowolony. w końcu to H4, a nie H7...
Odstająć od tematu, to w sumie dziwne, że w miarę swieże auto, a w tucsonach ładowali H4...
Podwójne H7, albo w połączeniu z H1 może i drożej, ale efekt trochę lepszy...
stalowiak:
waszek_rmc, mi philipsy H4 wytrzymywały dłużej niż H7. Roku ani na jednych, ani na drugich nie udało się mi przejeździć... Osramy jak pisałem są, przynajmniej u mnie, żywotniejsze i jakoś lepiej świecą na mokrym w nocy.
Nawigacja
[#] Następna strona