Autor Wątek: [ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35  (Przeczytany 143577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zomol

• Gość
[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Styczeń 2013, 21:16:58 »
Cytat: "javax"
Cytat: "Azool"
No,no wszystko się zgadza, tylko kolega javax napisał że czeka na auto z rocznika 2012, który już musi byc wyprodukowany. Stąd też taki kontekst mojej wypowiedzi.
(...)
Uzupełniająć wypowiedź dodam że jak do tej pory nie odnotowałem żadnych stuków w zawieszeniu, auto się prowadzi bardzo fajnie.

Dokładnie. Mój samochód jest już wyprodukowany, stąd moja pytania dotyczące rocznika 2012. Fajnie, że przynajmniej jedna pozytywna informacja o braku stuków.

Mój też z 2012r - przebieg około 24 tys i ZERO STUKÓW  :mrgreen:

klemens

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 27 Styczeń 2013, 21:24:38 »
Mój też nie stuka. Trzeba też dodać, że zwykle na forum żalą się Ci, którzy mają problem. Na ulicy jeździ wiele IX ów, których właściciele na żadne fora nie zaglądają i być może u nich nic się nie dzieje.

koszak

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 27 Styczeń 2013, 21:29:17 »
tak to jest możliwe, na szczęście mój też już nie stuka :)

javax

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 27 Styczeń 2013, 21:53:14 »
Dzięki koledzy. Poprawiliście mi humor na koniec weekendu. Mam nadzieję, że mój egzemplarz też nie będzie sprawiał kłopotów. Podzielę się wrażeniami po odbiorze  :-)

grzegon

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Styczeń 2013, 21:00:03 »
po przeczytaniu ostatnich stron tego tematu, zszedłem oglądnąć spasowanie częsci nadwozia i nie zauważyłem jakichś "nierówności". Widocznie nasz salon w Pogwizdowie  bardziej się spisał :-)

Gringo

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Styczeń 2013, 23:30:45 »
Cytat: "klemens"
Mój też nie stuka. Trzeba też dodać, że zwykle na forum żalą się Ci, którzy mają problem. Na ulicy jeździ wiele IX ów, których właściciele na żadne fora nie zaglądają i być może u nich nic się nie dzieje.
Być może, a być może się dzieje tylko na fora nie zaglądają :-/ U mnie się dzieje na ten przykład i walczę z tym już półtora roku. Jak skończę walkę z sukcesem to podziele się nim ;-)

klemens

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 29 Styczeń 2013, 00:36:58 »
Cytat: "Gringo"
Cytat: "klemens"
Być może, a być może się dzieje tylko na fora nie zaglądają :-/ U mnie się dzieje na ten przykład i walczę z tym już półtora roku. Jak skończę walkę z sukcesem to podziele się nim ;-)

Podziel się relacją z walki. Po to jest forum. A może ktoś stoczył już podobną walkę ?

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #82 dnia: 29 Styczeń 2013, 10:05:35 »
U mnie stuków nie ma. Ale za tydzień jadę na przegląd po III roku i dopytywałem się o zaległą kampanię na temat wymiany tylnych łączników stabilizatora. Okazało się że to nie łączniki mają być wymienione tylko drążki. I tu zonk- albo ktoś coś zmienił w kampanii, albo Pani z serwisu myli pojęcia różnych części zawieszenia....
Pytałem o to inny serwis we Wrocławiu, ale do dziś odpowiedzi brak - olali klienta- czyli mnie..... :evil:

klemens

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 29 Styczeń 2013, 10:53:39 »
A swoją drogą, jak wygląda w świetle prawa konsumenckiego fakt, że gwarancja na amortyzatory wynosi ponoć 1 rok, a nie 2 ? Orientuje się ktoś? Czy jest to bezprawne stwierdzenie, obliczone na wystraszenie co bardziej bojaźliwych i mniej zadziornych klientów?

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #84 dnia: 29 Styczeń 2013, 12:06:28 »
Nie mogę tego sprawdzić teraz w instr obsługi (raczej w książce gwarancyjnej) ale pamiętam że był tam zapis o dwuletniej gwarancji na wszystkie elementy zawieszenia, lub na przebieg 40 ooo km. I to jest najbardziej pewna informacja.... :shock:

koszak

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 30 Styczeń 2013, 21:54:23 »
Ja nie sprawdzalem w książce gwarancyjnej, ale serwisie mi powiedzieli, ze na zawieszenie jest 12 m-cy lub 40tys km

zomol

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 31 Styczeń 2013, 21:27:40 »
Cytat: "koszak"
Ja nie sprawdzalem w książce gwarancyjnej, ale serwisie mi powiedzieli, ze na zawieszenie jest 12 m-cy lub 40tys km

Tak dokładnie jest napisane w książce gwarancyjnej  :!:

balboa

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 01 Luty 2013, 01:00:20 »
planowałem się nie odzywać bez przyczyny, ale u mnie... "cicho", więc piszę  :evil: . Zdarza mi się, że muzy już przez "Was" nie słucham, aby "coś" usłyszeć  :-D

Zdaje się, że to sporadyczne przypadki jednak.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 01 Luty 2013, 06:12:44 »
Ja też wyłączam radyjko i nasłuchuję. To już jakaś obsesja. Jedyne co czasem klepnie, to tylna klapa. Ciągle poprawiam odbojniki i chyba już jest OK. W zawieszeniu cisza (21000km)

koszak

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 03 Luty 2013, 22:35:49 »
Uwierzcie mi, ze stuki amortyzatorow uslyszycie chcąc niechcąc i są one naprawdę irytujące. Bez sensu sie nakrecacie i koniecznie chcecie wysłuchać coś czego nie ma, to jak szukanie dziury w całym. Jedyna podpowiedź jaka mogę Wam dać, to to, ze te stuki są najbardziej słychac na drodze z latanym asfaltem (nie na dziurach) tylko na latach i przede wszystkim słychać przy prędkości 20-35 km/h