Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35

<< < (34/38) > >>

Dzióbel:
2015rok - 13tyś : żadnych odgłosów nie słychać.

Robik:
Przerabialem problem glosnych amortyzatorow, w moim egzemplarzu wymienilem amortyzatory na oryginalnepoliftingowe wraz z odbilojnikami oraz gniazdem amortyzatorow gdy auto mialo przebieg 45tys. Od tamtej pory (2 lata) cisza i spokoj co raczej wskazuje na problem w jakosci amortyzatorow z pierwszych lat produkcji. Klejenie odbojnikow stosowane przez aso w moim przypadku nie wystarczylo gdyz stuki pochodzily z wnetrza amortyzatorow stad powyzsza sluszna jak sie okazalo decyzja wyeliminowala problem. W czasach kiedy wymienialem amorki nie bylo jeszcze zadnych zamiennikow dzisiaj zapewne rozgladalbym sie za czyms markowym, wtedy ryzykowalem gdyz nie bylo pewnosci czy nowy model oryginalnych amorkow nie powieli problemow

olo1300:
Witam, niedawno zakupiłem IX-a z 2010 roku prod. z silnikiem 2,0 benz. Niestety u mnie również występuje problem ze stukami zawieszenia przedniego. Jako ,że nie miałem doświadczenia z tą marką , udałem się do stacji kontroli pojazdów. Samochód przeszedł kompleksową ścieżkę diagnostyczną na ,której nie stwierdzono żadnych usterek w elementach mogących powodować stuki. Po przeczytaniu forum i opisanego problemu mam kilka pytań. 1) Jeżeli chodzi o odbojniki, po uniesieniu osłony amortyzatorów (harmonijki) odbojnik znajduje się ok 2-3 cm. na tłoczysku ponad dolną krawędzią kielicha amortyzatora. Czy ta odległość jest wystarczająca? 2) Kwestia amortyzatorów ; podczas sprawdzenia na najazdach skuteczność tłumienia wynosi ok 78 procent( wiadomo ,że bardzo dobrze). Czy w wadliwych egzemplarzach amorków wymienianych na nowe podczas tego testu gdy koło "skacze" słychać było u szanownych kolegów wspomniane stukanie? , bo u mnie nic nie słychać , co jest dziwne i może wskazywać na inną usterkę. Proszę o sugestię i pomoc pozdrawiam

jacek2:
U mnie po przebiegu 6000 km były wymieniane tylne amorki w ramach kampani. Poprzednie były bardzo twarde i auto było mało komfortowe. po wymianie ich problem sie diametralnie wyeliminował. Od tego czasu tył zachowuje sie nie nagannie. Z przodem była kombinacja- ponieważ występowały głośne stuki o dźwiękach przypominających pękanie karoserii. Winne były odklejone bałwanki. Po ich podklejeniu problem znikł..... Do tej pory nic nie stuka nic nie puka.....

kosmos2011:
Łączniki stabilizatora przód:

https://docviewer.yandex.com/?url=ya-disk-public%3A%2F%2FE7FzMU0yOUuxQPxcCG0z51%2BWZfe7cTp%2F2bYUB8Vc7KE%3D&name=HCE11-21-V050-EL.pdf&c=56a7ad19acbf

Bałwanki choć już stopniały  :-D

https://docviewer.yandex.com/?url=ya-disk-public%3A%2F%2F8ro%2FTpdRRcZt7636pvchS7KX%2F8s2kCrfhhreDieHtG8%3D&name=HCE11-21-V060-EL.pdf&c=56a7ad2b5b96

Łączniki stabilizatora tył:

https://docviewer.yandex.com/?url=ya-disk-public%3A%2F%2FL5V%2F5KpHzHSElcO%2FXrXB23supiRHWrmZmexspM3sQ9c%3D&name=HCE11-21-V110-EL.pdf&c=56a7ae2cf6f2

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej