Witam
Tak jak opisywałem na forum ,oddałem auto do serwisu i zabierają je na lawecie do warszawy do centrali Hyundaia . Przylatuje komisja z Hyundai Europa i Korea w sprawie mojego zawieszenia , nie jest to tak jak myślałem że sprawa dotyczy wszystkich aut w Polsce które mają problemy z zawieszeniem, dotyczy to tylko mojego auta .
Propozycja z mej strony jest taka że :
Zadzwoni do Hyundaia Auto kopex
Tomasz Gogoła
Kierownik serwisu
t.gogola@autokopexcars.pl
tel: 606 310 592, 32 317 36 70
Lub przez swój serwis lub przez Hyundai Polska wewnętrzny
*** pan
***** ****** , może cos sie uda załatwić.
Minęło dwa tygodnie auto stoji nadal u importera, wiem że paru użytkowników za moja pomocą już sie zgłosiło do importera. To jest jedyna możliwość naprawy auta. W środę będzie kolejna komisja.
Dalej nie odpowiedziano mi dlaczego importer nie wstrzoł akcji serwisowej na ix35 i ix20 gdzie w europie jest prowadzona akcja naprawcza na zawieszenia na wymianę amortyztorów.
Mam zaproszenie od importera czeskiego i austriackiego na naprawę zawieszenia. W kleje zaraz cały list. Serwisy wiedzą o kłopotach z zawieszeniem lecz nie przyznają sie
[ Dodano: 2013-03-29, 12:42 ]Witam.
Problem stuków w zawieszeniu jest nam znany. Niestety nie ma opracowanej jeszcze procedury wyeliminowania tego objawu. W przypadku pojawienia się rozwiązania problemu będzie Pan poinformowany. Jeżeli chodzi o pozostałą cześć zapytania skierowałem prośbę do działu doposażeń oraz części w celu udzielenia Panu takiej informacji. Jak tylko będą mieli dla Pana informacje skontaktują się z Panem. W razie pytań proszę o kontakt.
Pozdrawiam,
Marek Mrówka
Doradca
tel. (61) 8117 319
fax. (61) 8117 324
e-mail: mmrowka@auto-watin.pl
[ Dodano: 2013-03-29, 12:47 ]Dobrý den,
s touto závadou jsme se ještě my tady v Opavě nesetkali. Na našem serveru Hyundai, to řešili kolegové, kteří provedli výměnu tlumičů z dieslového motoru.
Závada se již po výměně neprojevuje. Tutíž doporučuji, výměnu provést v autorizovaném servise.
S pozdravem,
Steinwirt Tomáš
REPREcar s.r.o.
Přemyslovců 344/6
Opava - Jaktař
Tel.: +420737213495
Taka dostałem odpowiedz , trzeba wymienić zawieszenie tak pisze na zawieszenie z aut z silnikiem diesla
[ Dodano: 2013-03-29, 13:01 ]Wygrałem teraz sprawę w UOKIK o gwarancję na Hyundaie,
Każdy z was jak podpisywał umowe gwarancyjną dostał ulotkę 5 lat gwarancji na cały pojazd ( to samo było w reklamach) po otwarciu książki gwarancyjnej pił auta było wyłączone lub miało 0,5 roku na jakiś element .
Po walce z UOIKI zmienili zapis jest tylko 5 lat gwarancji nakazali im uśniecie reklam , i teraz można walczyć przed innymi instytucjami że podpisalem gwarancje na 5 lat na cały samochód tzn w chodza to tez elementy zużywające np wycieraczki , ja w tej chwili tak robię kuce sie i dostaje
[ Dodano: 2013-04-01, 21:04 ]Tak jest teraz
http://www.hyundai.pl/Uslugi/5_Year_Triple_Care/A tak było
http://wikar.hyundai.pl/uslugi/5-letnia-potrojna-gwarancja/ [ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-08-06, 20:52 ]* Osoba zainteresowana nie wyraziła zgody na upublicznienie jej danych teleadresowych.