Autor Wątek: [Santa Fe SM] Kontrolki zegarów  (Przeczytany 7696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ololysy

• Giełda
[Santa Fe SM] Kontrolki zegarów
« dnia: 19 Lipiec 2014, 17:03:45 »
Witam. Mój sanciak jest po lifcie 2004. Po przekręceniu klucza nie świecą mi kontrolki pasów bezpieczeństwa, tcs oraz immobilisera. Wyjąłem zestaw zegarów...w miejscu żarówki immo nie było żarówki. Do kontrolki pasów nie mogę się dostać... Jak  na działa??? nie ma miejsca na żarówkę. Czy możliwe żeby nie było immo i tcs??? Jakie kontrolki powinny świecić po przekręceniu klucza?
vin mojego auta to:KMHSC81DP5U858853 Dzieki i pozdrawiam.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lipiec 2014, 11:11:50 »
Dopisz Swoje nowe auto do podpisu w profilu wtedy nie będziesz musiał za każdym razem pisać o jakie auto chodzi( chyba że Gacka już nie masz). Wg numeru vin immo masz, a TCS nie (znalazłeś przycisk od TCS czy na zegarze jest po prostu ikonka) ?

Offline ololysy

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Lipiec 2014, 11:41:11 »
Dzięki za przypomnienie;). Zmienię...W miejscu żarówki immo, tak jak pisałem nie ma jej...spróbuję włożyć...natomiast nie wiem jak dostać się do żarówki pasów bezpieczeństwa...czyżby trzeba zdjąć szybę i wyjąć zegary???

[ Dodano: 2014-07-20, 11:42 ]
Włącznika tcs nie znalazłem...czyli go nie ma?

[ Dodano: 2014-07-20, 11:47 ]
A kontrolka napędów świeci się tylko w przypadku awarii czy powinna również przy przekręceniu kluczyka?

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Lipiec 2014, 12:05:47 »
Standardowo po włączeniu zapłonu powinny się zapalić wszystkie/dostępne sprawne kontrolki.

Offline ololysy

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lipiec 2014, 12:35:38 »
tylko jak się dowiedzieć co jest dostępne a co nie...

martinez98

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Lipiec 2014, 11:39:10 »
Właśnie z VINu. Poszukaj dekodera VIN.

slaw

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Lipiec 2014, 19:23:40 »
Witam, też to przerabiałem,ale bez odpowiedzi.Tu masz mój link ze zdjęciami.
Jak będziesz szybkę demontował to ostrożnie bo zaczepy lubią pękać.pozdrawiam.
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4694&highlight=kontrolka+pas%F3w+bezpiecze%F1sttwa

Offline ololysy

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Lipiec 2014, 10:27:04 »
Rozebrałem...Kontrolka pasów jest podświetlana diodą. u mnie też nie świeci nie wiem dlaczego. Również diodami są podświetlone kontrolki z prawej strony prędkościomierza i z lewej obrotomierza.  U mnie włożyłem żarówkę do gniazda immo ale i tak nie świeci. a tak na marginesie, typowe oprawki nie pasują...tzreba je odrobinę zeszlifować.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Lipiec 2014, 22:55:34 »
Sprawdź czy przy stacyjce masz podłączoną antenę od immo. Może "nasi już tam byli i ktoś odłączył uciążliwy system.

Offline ololysy

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Lipiec 2014, 12:03:10 »
Czy jest możliwe żeby kontrolki immo i pasów zostały wyłączone z poziomu komputera serwisowego?

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Lipiec 2014, 12:12:46 »
U mnie kontrolka pasów nie świeci - i dobrze :) i nie wnikałem czy ma świecić czy nie, nie dlatego że nie stosuję pasów, jak najbardziej, bez pasów nie lubię jeździć taki nawyk, nawet na krótkim odcinku na osiedlu, ale przynajmniej jedno świecidełko mniej , immo - OK - gaśnie po uruchomieniu silnika