Autor Wątek: [ix35 EL] Seryjne radio - problemy z łapaniem stacji  (Przeczytany 23332 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aro_40

• HKP
  • **
[ix35 EL] Seryjne radio - problemy z łapaniem stacji
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Luty 2018, 20:46:14 »
kosmos2011, szukałem, ale nie wpadłem na pomysł pisania anteny; zmylił mnie ten niedziałający RDS

Offline lessiu2

• HKP
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Marzec 2018, 21:33:33 »
Czy wie ktoś może jak ściągnąć podsufitkę by móc dobrać się do anteny? Mam też ten problem. W Poznaniu uciekają mi fale w czasie jazdy chociaż nie mam oryginalnego radia. Będę wdzięczny z informację. Próbowałem dobrać się ale tak jakby po środku był on skręcony.

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Marzec 2018, 19:03:14 »
Czesc, dobieralem sie kiedys do anteny, sciagasz gume odpinasz podsufitowke z haczykow wczesniej trzeba odkrecic lampke sufitowa z tylu. Klucz plaski i od strony klapy odkrecisz antene.
Powodzenia

Offline lessiu2

• HKP
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Marzec 2018, 19:50:39 »
Gdzie znajdują się haczyki? próbowałem kiedyś sciągnąć ale ściągnąłem gumy i nie wiedziałem co dalej. W samej podsufitce nie ma żadnych kabli albo poduszek? Nie trzeba nic rozłączać oprócz lampek?

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Marzec 2018, 22:14:53 »
Nie trzeba nic odlaczac poza lampka, w celu zwiekszenia elastycznosci podsufitki warto odkrecic oslony tylnych slupkow za drzwiami, "haczyki" sluza tylko do zapobiegania opadaniu podsufitki powinienes je widziec jak sciagniesz uszczelke. Najbardziej wkurzajace jest odkrecenie samej anteny i odlaczanie kabla antenowego i wtyczki ale jak ktos ma zgrabne rece to sobie poradzi i nie zniszczy jednoczesnie podsufitki. Antena jest z wbudowanym wzmacniaczem z biegiem lat traci on moc pojawia sie rdza i styki lubia zaoksydowac. Nowa baza w aso to koszt 350zl odnowienie wyczyszczenie w moim przypadku pomoglo.

Offline lessiu2

• HKP
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Marzec 2018, 22:31:54 »
Bardzo dziękuję za podpowiedź. Jak tylko zrobi się cieplej na dworze zajmę się tym.

Offline lessiu2

• HKP
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 31 Marzec 2018, 18:01:07 »
Robik, czy mógłbyś mi napisać jak ściągnąć osłony tylnych słupków? Masz na myśli te za tylnim siedzeniem? Czy te za przednim siedzeniem? Nie mam pojęcia jak odpiąć te ani te ... Dzięki.

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Kwiecień 2018, 10:33:23 »
Chodzilo mi o nakladki slupkow za tylnymi siedzeniami w gornej czesci masz zaslepke trzeba odkrecic srubke i ciagnac od gory w bok prostopadle do plaszczyzny, ladnie zatrzaski puszczaja, dzieki temu jak bedziesz odkrecac antene to podsufitka jest bardziej elastyczna i latwiej sie dobrac do podstawy anteny. W warsztacie w okolicach poznanskiej malty zaplacilem za regeneracje tej podstawy 100zl dziala juz rok bez zarzutu lapie wszystkie stacje. U chinczyka na alliexpress zamiennik kosztuje ponizej 6$ wiec moze warto podmienic o ile Twoje czyszczenie nie pomoze.  Niestety z zamiennikami roznie bywa wiec mozesz skorzystac z pomocy sprawdzonego warsztatu namiary na priv zeby nie byc posadzonym o kryptoreklame ;)))

Offline Dawid0405

• HKP
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Czerwiec 2018, 21:36:07 »
Ja mam problem w sonacie z 2004r jak podłącze coś do gniazda zapalniczki to gubi fale co to może być?