Forum > Lantra

Czuć gazem...

<< < (2/3) > >>

Matysss_s:

--- Cytat: "doman76" ---Ja specjalnie nie pisałem o tym, widać że kolega Matysss_s nie bardzo się orientuje w temacie - więc instalacja raczej juz jakiś czas nie widziała regulacji/przeglądu(wymiany m.in filtrów). Tak więc jestem raczej za warsztatem. Mnie wymiana paru rurek wyszła 40zł, roboty mieli troche. Moim zdaniem warto dołożyć tym bardziej że dobra regulacja to podstawa, inaczej mogą wyniknąć problemy np. z wypalonymi zaworami/katalizatorem).
--- Koniec cytatu ---

Mylisz się kolego instalacja jest po przeglądzie
Zrobiłem to zaraz po zakupie :lol:
Czyli jakieś dwa miesiące temu
Ogólnie auto jest zagazowane od dwóch lat

doman76:

--- Cytat: "Matysss_s" ---Słyszałem, że przyczyną może być malutki otwór w kolektorze przez który spaliny wpadają do środka...
--- Koniec cytatu ---

w kolektorze? predzej masz przepaloną plecionke/jakieś nieszczelności przy uszczelce kolektora albo katalizator.
Ja bym jak już stawiał na nieszczelności na rurkach/filtrze/wtryskiwaczach. Jeśli bardzo delikatnie czuć to może być to normalne np. resztki gazu z wtryskow/dolotu.

Matysss_s:
ok dzięki za pomoc

women:
Może komuś przyda się moja informacja. W mojej Sonacie od pewnego czasu po dłuższym postoju czułam w aucie zapach gazu. Do póki nie rozgrzał się silnik zapaszek błękitnego paliwa był wyraźny. Dodatkowo gasł motor podczas przełączenia się z benzyny na gaz. Pomogła wymiana dwóch filtrów gazu. Nie wyczuwam już nieprzyjemnego zapachu.

Złośnik:
Lub uszczelnienie instalacji w tych miejscach - wiąże się jedno z drugim.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej