Autor Wątek: [Accent LC] Sprężyny amortyzatorów  (Przeczytany 4158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

werni

• Gość
[Accent LC] Sprężyny amortyzatorów
« dnia: 05 Maj 2014, 20:09:19 »
Witam.
Czy orientuje się może ktoś, czy można do accenta lc z 2001 kupić jakieś sprężyny, które zwiększą prześwit i usztywnią lekko auto? Auto mocno buja się na nierównościach i kładzie na zakrętach. Zdarza się przytrzeć podwoziem o nierówności na polnych drogach.

werni

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Maj 2014, 16:10:46 »
A czy można do modelu lc z 2001 zastosować podkładki pod sprężyny, które pasują do kolumny McPhersona? I jakich szukać?

[ Dodano: 2014-06-01, 13:24 ]
Po wymianie tylnych amortyzatorów i sprężyn autko podniosło się o około 3-4cm i znacznie zesztywniało. Polecam sprężyny Monroe, które według parametrów maja aż 355mm wysokości, do tego udało mi się tanio dorwać oryginalne amorki hyundaia.
Zastanawia mnie tylko to, że według diagnosty tylne amorki miały jeszcze ponad 60%, a po wyjęciu mechanik zamykał je przy użyciu rąk, do tego jeden od razu wylał.

Tomasso

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Czerwiec 2014, 11:02:38 »
Cytat: "werni"
do tego udało mi się tanio dorwać oryginalne amorki hyundaia

Gdzie Ci się udało kupić tylne amory? Pytam, bo na przeglądzie sie okazało, że jeden się zlał.

rafreality

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Lipiec 2014, 22:22:34 »
Jeżeli jesteś zainteresowany, to mam sprężyny na przód wraz z amortyzatorami, które podnoszą auto o dobre 2-3 cm i usztywniają przód na twardo.
Miałem dwa komplety, sprężyny nie jeździły po polskich drogach, także są w idealnym stanie, amortyzatory również, mam dobrą cenę na nie, także jak coś to pisze priv. Są przeznaczone do Accenta LC w wersji diesel oraz dla benzyny.
Jeździłem na nich, w zakręty wchodzisz na sztywno, konkret również na offroad.