Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Santa Fe Automat Szarpie po wymianie oleju

<< < (5/6) > >>

KAROL208:

--- Cytat: "martinez98" ---
Co do wymiany oleju to producenci twierdzą faktycznie, że olej jest dożywotni, bo nie doceniają, że w Polsce ludzie złomują auta jak już ciężko coś z nich zrobić, a nie jak mają 10 lat. Bo wielu nadal nie stać na nowe auto.
--- Koniec cytatu ---

Nie ma co się oszukiwać coraz częściej robiąskrzynie  gdzie filterek jest w środku i to w takim miejscu że trzeba targać całą skrzynie. Niektóre auta 4-5 letnie mają przebieg ponad 300-400tyś producent wychodzi z założenia że zwykły Kowalski nie robi więcej jak 30-40tys rocznie i daje gwarancje na 100tys bądz 3 lata.
Jest na forum użytkownik który kupił z komisu moją byłą Sonatę i właśnie jemu poszła chłodnica i płyn wymieszał się z olejem ostatni jego post to był że skrzynia gubi biegi i nie ciągnie.

ololysy:
że się wtrącę w innej sprawie...Kolego Martinez...jaką masz instalkę lpg? Mam auto takie jak Twoje i szykuję się do montażu. Sypnij garść wiedzy, może być na priv...THX

Valdi4320:

--- Cytat: "jaclwapl" ---tak czytam i czytam... i nie obraź się Valdi4320, ale dla mnie to jesteś bajkopisarz a nie mechanik...
--- Koniec cytatu ---

Szczerze mówiąc mam to w ... :)

volcan:
A jaki to środek chłodzący jest według ciebie w chłodnicy ASB?  :lol:

Następny bajkopisarz - pseudomechanik na forum... A może po prostu tatuś ma Santa Fe a twoi koledzy z klasy w gimnazjum nie potrafili podpowiedzieć rozwiązania?  :mrgreen:

Valdi4320:

--- Cytat: "volcan" ---A jaki to środek chłodzący jest według ciebie w chłodnicy ASB?  :lol:

Następny bajkopisarz - pseudomechanik na forum... A może po prostu tatuś ma Santa Fe a twoi koledzy z klasy w gimnazjum nie potrafili podpowiedzieć rozwiązania?  :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---

Mądralo chłodnica asb chłodzona jest powietrzem ale ... 2,0 CRDI ma jeszcze doprowadzony olej do Chłodnicy cieczy :) Jak na rysunku na 1 stronie , ma komorę w chłodnicy w której dodatkowo się schładza :) PSEUDOSPECJALISTO z podwórka :)
Moja 14 letnia córka pewnie ma ostrzejszy dowcip od Ciebie :) ... .

[ Dodano: 2014-08-03, 19:36 ]
A tak w ogóle to zamiast pomocy z waszej strony dorobiłem się tylko wielu złośliwości jeżeli myślisz volcan że jesteś aż taaak zajebisty to cóż :) ... Nie jesteś :) ... Podziękował tym którzy starali się pomóc , żegnam tych którzy nic nie potrafią poza głupim pierdzieleniem , to nie miejsce dla mnie .
Mam to auto bo służy mi do pracy mam lać olej i jeździć , zrobi 160 tys przez dwa lata i się skończy , nie pucuję go 6 dni by wyjechać w niedzielę jak pewnie taki volcan :)
Takie pedalskie odzywki w stylu tatuś coś ma lub czegoś nie ma świadczą o autorze :) widocznie zna to z autopsji , ja nie mam ojca bo zmarł zanim się urodziłem i za jeszcze eden taki text znajdę kolesia i załatwimy sprawę inaczej .
Normalnym powodzenia .
Proszę moderatora o zamknięcie tematu .
A mnie może usunąć z forum  nie zaboli :)
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej