Autor Wątek: dławienie na gazie  (Przeczytany 2720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bugaloo

• Gość
dławienie na gazie
« dnia: 29 Wrzesień 2008, 20:56:21 »
Witam
mam accent 96 1,5 +gaz i ciekawy ( jak dla mnie ) problem, przy stalej predkosci obojetnie jakiej i obrotach w pewnym momencie silnik zaczyna sie dusic, obroty spadaja, traci moc, nie moge przyspieszyc, problem ustepuje gdy puszcze pedal gazu i dodam go ponownie, wymienilem przewody swiece ( NGK) filtr powietrza, dzieki za podpowiedzi co to moze byc

Grzesik1

• Gość
dławienie na gazie
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Wrzesień 2008, 22:51:34 »
a kiedy wymieniany był filtr gazu?

Bugaloo

• Gość
dławienie na gazie
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Wrzesień 2008, 17:39:02 »
filtr wymieniłem 3 miesiace temu tak jak swiece i przewody ale wczesniej na starym fitrze jezdziłem okolo 8 miesiecy i nic, problem pojawil sie okolo poltora miesiaca temu

e-gen

• Gość
dławienie na gazie
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Wrzesień 2008, 23:39:02 »
LPG jest sekwencyjne czy z mikserem? Dławienie występuje również na Pb??

Miromat

• Gość
dławienie na gazie
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Październik 2008, 08:50:19 »
Miałem podobny przypadek w Lanosie. To jest brud w reduktorze. Gaz, niestety nie jest czysty i w reduktorze zbiera się brud, szlam itp. Filtr wszystkiego nie odfiltrowuje. U mnie sposobem na to był pedał gazu w podłogę, żeby reduktor trochę sie przepłukał. Innym efektem brudnego reduktora może być szarpanie lub nierównomierne obroty.
Jak gazownik otworzył reduktor i pokazał to aż się przeraziłem ile tam było syfu.

Bugaloo

• Gość
dławienie na gazie
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Październik 2008, 16:59:23 »
dziękuje wszystkim za rady dzięki nim mechanik nie "naciągnął" mnie być może :-)

juukii

• Gość
dławienie na gazie
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Listopad 2008, 19:33:38 »
Witam. U mnie też sie tak dziwnie zachowywał, jakby tracił moc, czasami było tak jak tylko ruszałem (1 i 2 bieg) a czasami w trasie. U mnie przyczyną była niesprawna sonda Lambda, po wymianie na nową zapomniałem o problemie. Za zapomnienie zapłaciłem 520 zł niestety.

Lambda do Accenta kosztuje 70-100 zł na Allegro + 15 minut wymiana....