Forum > Accent

Gasnące światła podczas jazdy - Accent '00

<< < (2/2)

Złośnik:
Kolego - piszesz że auto stało 6 lat w garażu. Czad - i mówisz że żadne styki nei są zaśniedziałe ? Napewno ? radzę sprawdzić.
Skoro to się dzieje podczas jazdy zwykle to posprawdzaj wszystkie luźno lecące wiązki, kable, wtyczki, złączki, wiszące i kołyszące się, umocuj, wyczyść spryskaj.
Wtyczki lecące do reflektorów (nie do żarówek).
Skoro to się dzieje również po przełaczeniu z długich to napewno podchodzi pod diagnostykę przełacznik zespolony przy kierownicy jak piszą też koledzy.
Zrób jak najszybciej.
Sprawdź też lużno lecące kable nad nogami kierowcy pod deską.

xardas:
Witam, zdjąłem osłonę kolumny kierownicy jak zasugerował kolega, odpiąłem kostkę , potem wyjąłem włącznik zespolony świateł, pobawiłem się nie, obejrzałem styki miedziane - wyglądają jak nówki , zero nalotu zielonkawego czy czegoś takiego. Zamontowałem go z powrotem, następnie wtyczkę włożyłem, ale osłon plastikowych nie zakładałem jeszcze. Pojeździłem tydzień - światła działają jak trzeba- nie gasną, prawdopodobnie to była właśnie wtyczka do włącznika, choć jak zdejmowałem ją to trzymała się mocno i wyglądała w porządku. No nic, zobaczymy na dłuższą metę. Dzięki Panowie za wskazania gdzie szukać. Pozdro

Złośnik:
Żeby drugi raz nie podejrzewać tegos amego, rozepnij wtyczkę podoginaj styki, przesmaruj i wtedy możesz być w miarę pewny że wtyczka złączka jest OK.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej