Forum > i30 FD

mata wyciszajaca pokrywe silnika oraz osłony dolne silnika

<< < (5/6) > >>

tomanek53:
No, ja takiej wiedzy niestety nie mam!

Tylko przyjaciel, który kupił osłonę prawie rok wcześniej (i przy okazji zachęcił i mnie!) wspomniał kiedyś, że musiał czekać na realizację zamówienia około 10 dni bo mu powiedzieli, że w magazynie nie mają ale wkrótce sprowadzą z Niemiec.

yeti431:
Mam do Pana pytanie. czy jak zamontuje się osłonę podwozia taką jak Pan nie traci się gwarancji. Co na to serwis. Kupiłem i30cw dosłownie 3 tygodnie temu

Carexpert:
Nie maja mozliwosci zabrania gwarancji. Gwarancje mozna podwazyc przy zmianach konstrukcyjnych braku przegladow czy ingerencji w podzespoly. Dodatkowo to gwarant jest zobowiazany do udowodnienia ze awaria wystapila z powodu przerobki. Nie moze powiedziec ze auto nie ma gwarancji bo np ma zalozone CB radio. Musi udowodnic ze np zle zalozone CB spowodowalo zwarcie i wywalilo cos tam.
Tyle teorii ale nasi dzielni sprzedawcy znani sa z tego ze maja gdzies lub nie znaja sie na przepisach unijnych i czasem cos kabinuja.

tomanek53:

--- Cytat: "yeti431" ---czy jak zamontuje się osłonę podwozia taką jak Pan nie traci się gwarancji.
--- Koniec cytatu ---

Prawdę powiedziawszy, nie zastanawiałem się nad tym problemem. Niemniej jednak, mam już ponad pięć tysięcy przebiegu i zdążyłem, na przykład, dwa razy wymienić olej w silniku.
Ponieważ jednak stosuję oryginalne filtry oleju, nawet nie wyobrażam sobie jakby mogli mi to udowodnić, a co dopiero zarzucić, że eksploatuję samochód ze szkodą dla trwałości jednostki napędowej (używam Mobila New Life 0W/40, zamiast "firmowego" Castrola)
Podobnie sprawa ma się z osłoną silnika, - zawsze można pojechać na przegląd bez!
Ale pewnie zamiast się wygłupiać, po prostu zapytam o to w autoryzowanym serwisie Hyundaia, lub jakimkolwiek innym, który dokonuje gwarancyjnych przeglądów samochodów.
Tak na wszelki wypadek, bo jednak nie sadzę aby osłona stwarzała problemy z gwarancją!

Poza tym, osłona pod silnikiem, to nie przeróbka ani też ingerencja w konstrukcję auta.
To raczej dowód dbałości w eksploatowaniu samochodu!

Za spalony alternator (bryzgami wody z piaskiem, lodem i śniegiem spod kół!), lub uszkodzoną miskę olejową, żadna gwarancja z całą pewnością nie zapewni mi zwrotu kosztów napraw!

Po to zresztą te osłony się produkuje!

Wojtek123:
A u mnie osłona silnika jest fabryczna. Co prawda z jakiegoś tworzywa i z otworami ale pewnie część wody i błota zatrzyma. Moje autko to "dieselek" kupiony w grudniu 2009.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej