Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Sprzęgiełko klimatyzacji.

<< < (5/6) > >>

mariuszek1985:
chciałbym zapytać czy ktoś ma taki sam problem jak mój santa fe a mianowicie po włączeniu klimy od razu słychać załączenie sprężarki i dziwny dźwięk dochodzący z okolic rozrządu taki jakby coś się poluzowało i obcierało a jak wyłączę klimę to jest wszystko wporządku.Pomoże ktoś?

niebieskiultras:
Zobacz czy nie masz czegos w wiatraku który załącza się przy włączaniu klimy - otwórz maskę i patrz na wiatrak i okolice a niech ktos włączy Klime.

Podobna sytuacje z dziwnymi dźwiękami na klimie miała matka od dziewczyny -patyk byl w wiatraku i trzaskał o łopaty wiatraka

vanhelsing:
Ja radziłbym sprawdzić alternator i sprężarkę klimy. Jeśli pada jeden z tych elementów to objawy są podobne do tego co opisujesz.

volcan:
Może być uszkodzona sprężarka klimatyzacji lub koło napędowe (sprzęgło).

mariuszek1985:
wiatraki sa ok dzwięk dochodzi z okolic rozrządu mniej wiecej z dolnych okolic rozrządu.Sprężarka chyba działa bo załącza się czyli jest ok. Ona ma jakieś powiązania z rozrzadem czy jest nie zależna?może trzeba postawić na przygiełko ze po załoczeniu daje taki ocierający dzwięk?albo jakieś paski czy napinacze ?no nie wiem tak kombinuje  :cry:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej