Forum > Atos / Atos Prime

Początek końca?

<< < (2/2)

Witek:

--- Cytat: "Waldi" ---cos musi byc z przewodem noznego, albo z jego hydraulika. zobaczymy.
--- Koniec cytatu ---

Wchodzisz pod samochód i tam od samego koła możesz sprawdzić przewód hamulcowy. Albo odkręć koło i od samego koła leć (podejrzewam, że przy kole może być problem).

--- Cytat: "Waldi" ---benzyny 98
--- Koniec cytatu ---

I lepiej Ci się jeździ? Parę razy zatankowałem 98 i uznałem, że skoro nie widać różnicy to po co przepłacać :-> Atos jest przystosowany do 92 oktanowego paliwa więc 95 jest w sam raz dla niego :oops:

Vanitum:

--- Cytat: "Witek" ---
I lepiej Ci się jeździ? Parę razy zatankowałem 98 i uznałem, że skoro nie widać różnicy to po co przepłacać :-> Atos jest przystosowany do 92 oktanowego paliwa więc 95 jest w sam raz dla niego :oops:
--- Koniec cytatu ---

hmm... ja tez antosia karmię 98 i różnica jest odczuwalna i w spalaniu i dynamice samochodziku.....

Witek, może musisz poszukać lepszego wodopoju dla swoich pięćdziesięciu paru koni?

Witek:

--- Cytat: "Vanitum" ---Witek, może musisz poszukać lepszego wodopoju dla swoich pięćdziesięciu paru koni?
--- Koniec cytatu ---

Z ciekawości pewnie w najbliższym czasie spróbuje zafundować Atosowi kilka mocniejszych trunków ;)

Waldi:
widać różnicę, nawet kilka

1. niewielka różnica w cenie
2. podwójna punktacja w programie lojalnościowym
3. odczuwalnie poprawiona dynamika, może bez fajerwerków, ale reaguje na dodawanie gazu, na 95 bardziej mułowaty

co do spalania, nie mam jak tego sprawdzić. 98 też są lepsze i gorsze. Tankuję ciągle na tej samej stacji, czasami 95 jak różnica w cenie jest duża, ale najczęściej 98. No i właśnie tą 98 kiedyś wlałem, a atosik przymulony jak po 95. Nie będę spekulował, ale najłatwiej powiedzieć że w obydwu zbiornikach ta sama benzyna była. Potem zalałem 95 i znowu 95 i w kolejnym miesiącu 98, różnicę widać było pod butem :)

lasak leszek:
witam mój atosik ma 167978km i sobie dobrze radzi tankuje raz 95 raz 98 i nie narzekam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej