Forum > i30 FD
lampka rezerwy paliwa w crdi
jerzy62:
--- Cytat: "grzech" ---tylko bagnecik - jak w trampku
--- Koniec cytatu ---
Miły Grzechu !
w trampku raczej nazwałbym ten "bagnecik" miarką , którą nieraz mierzyłem poziom paliwa w baku, ale wcześniej trzeba było przełączyć jak w motorowerze kranik na rezerwę !!!,
a miałem tego trampka kombi ok. 20 lat. wdzięczne autko w którym wszystkie naprawy robiłem sam łącznie z malowaniem i spawaniem .
a o zapalanie kontrolki pytam bo po odbiorze auta z niskim poziomem paliwa nie widziałem "zapalonej rezerwy ", wiem natomiast , że odpowietrzanie diesla jest kłopotliwe i należy utrzymywać odpowiednio wysoki poziom paliwa w baku ( chyba w każdym aucie ) bo właśnie dzisiaj zawoziłem 20 l synowej , która nie mogła zapalić swojej Meganki gasnącej po włączeniu zapłonu i przekręceniu . dzięki za maile i do poczytania :-D
gummi.cezar:
jerzy62, oprócz wskaźnika paliwa, kontrolki rezerwy niektóre wersje mają też komputer pokładowy, który podaje ilość kilometrów do przejechania na posiadanym paliwie. Inna sprawa, że po wyjechaniu z salonu, gdzie przebieg wynosi raptem parę kilometrów to ta wartość pewnie byłaby mocno niedokładna.
jerzy62:
--- Cytat: "gummi.cezar" ---jerzy62, oprócz wskaźnika paliwa, kontrolki rezerwy niektóre wersje mają też komputer pokładowy, który podaje ilość kilometrów do przejechania na posiadanym paliwie. Inna sprawa, że po wyjechaniu z salonu, gdzie przebieg wynosi raptem parę kilometrów to ta wartość pewnie byłaby mocno niedokładna.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za odpowiedź, oczywiście, że mam tzw "komp. pokł." , ale jak wspomniałem wlałem 47 l ON i nic mi się nie świeciło - stąd moje może trochę infantylne pytanie .
sopel:
--- Cytat: "jerzy62" ---wiem natomiast , że odpowietrzanie diesla jest kłopotliwe i należy utrzymywać odpowiednio wysoki poziom paliwa
--- Koniec cytatu ---
u mnie jak zgasl z braku paliwa to pare razy pokrecilem kluczykiem i odpalil, wiec jednak nie jest to jakos strasznie klopotliwe
jerzy62:
--- Cytat: "sopel" ---
--- Cytat: "jerzy62" ---wiem natomiast , że odpowietrzanie diesla jest kłopotliwe i należy utrzymywać odpowiednio wysoki poziom paliwa
--- Koniec cytatu ---
u mnie jak zgasl z braku paliwa to pare razy pokrecilem kluczykiem i odpalil, wiec jednak nie jest to jakos strasznie klopotliwe
--- Koniec cytatu ---
dzięki za informacje i szerokiej drogi !!
Nawigacja
[#] Następna strona