Autor Wątek: [ix35 EL] Rysa na zderzaku.  (Przeczytany 4510 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

virtuatylda

• Gość
[ix35 EL] Rysa na zderzaku.
« dnia: 13 Sierpień 2014, 13:29:24 »
Cześć!

Mam prośbę o poradę. Otóż na parkingu w CH ktoś zarysował mi przedni zderzak w ix35. Proszę o porady czym najlepiej taką 5 cm rysę usunąć, kolor biały (jak dobrać lakier itp.)?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

Speedy112

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Sierpień 2014, 10:00:58 »
witaj. Wszystko zalezy od rodzaju uszkodzenia. Pokaż najlepiej foto jak to wygląda. rysa pojedyncza czy przetarcie, jak głęboka? W zależności od w/w rzeczy można spróbować spolerować, uzupełnić kredką lub pomalować. Lakier dobierzesz za free w większości dobry sklepów i hurtowni z lakierami, zrobią Ci to komputerowo.

krzpop

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Sierpień 2014, 14:45:03 »
Witaj.
Jedź do lakiernika. Mnie też na parkingu ktoś zachaczył przedni zderzak na lączeniu z błotnikiem, tak że widać było podkład. Lakiernikowi zajęło to godzinę i skasował 30 zeta. Lakiernik był autoryzowany hyundaia, tak że lakier miał na miejscu.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Sierpień 2014, 06:36:18 »
Nic nie polerować! Jeśli lakieru w jakimś miejscu już nie ma, to polerowanie na pewno lakieru tam nie nałoży, tylko zetrze lakier po sąsiedzku - bez sensu.
Są następujące wyjścia:
1. Kredka i uzupełnienie tylko brakującego lakieru. Po paru myciach może to zejść i czynność trzeba powtórzyć.
2. Lakiernik pryśnie miejscowo. Na białym nic nie będzie widać - to najwdzięczniejszy kolor do poprawek lakierniczych (obok czarnego)
3.Polubić rysę