Forum > i40 VF

[i40 VF] kamera cofania niebieski ekran

<< < (6/10) > >>

kosmos2011:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7799&start=0

frykar:
Witam ponownie. Może ktoś będzie miał podobny problem i być może ten post się przyda:). Otóż ja wymieniłem kamerkę (raczej zamieniłem) na nową z Allegro, montowaną w miejsce podświetlenia tablicy. Tu uwaga. Raczej ciężko będzie znaleźć do i40, ja kupiłem do Sonaty - sprawdzić rozmiar i rozstaw otworów - pasują idealnie. Wystarczy przełożyć ze starej lampki obudowę na żarówkę - też pasuje. Trzeba tylko kabelki dobrze połączyć i śmiga. U mnie podłączona do fabrycznej navi. Kolor, linie pomocnicze itd. Jest tylko troszkę pod innym kątem (u mnie widać hak- ale może to nawet lepiej). Co lepsze to ta, ma dodatkowe ledy, co przydaje się w nocy. Naprawdę, teraz dużo lepiej widać. Moja stara kamera dawała zamazany obraz, ale w ciągu dnia jeszcze było widać, ale w nocy już nic. Teraz aż chce się cofać :). Najlepsze w tym, że za kamerę z przesyłką zapłaciłem coś ok. 90zł plus moja robocizna ok 2,5h. Początkowo też chciałem to zrobić w serwisie, ale kamera + wymiana ok 700-800zł, tyle mi krzykneli. Jedynie co, to muszę rozgryźć jak usunąć oryginalne linie pomocnicze bo teraz wyświetlają się podwójnie. Ale to w niczym nie przeszkadza. Pozdrawiam

gameosx:
Cześć. U mnie w salonie Hyundaia krzyknęli mi za nową oryginalną kamerke cofania - 2700zł  :shock: , na akcje serwisową wymiany tej kamerki pewnie bym się załapał ale po rozmowach z Hyundai Polska dowiedziałem się że te akcje są wykonywane tylko w kraju pierwotnego zakupu auta (moje jest sprowadzone z Francji) - więc musiałbym jechać do Francji na tą wymianę (chociaż patrząc na jej cenę to chyba i tak by się opłacało ;) ). Jednak na alledrogo kupiłem nówkę do IX20 (oznaczenie 1K501), przełożyłem końcówkę ze starej kamerki, dorobiłem trochę więcej kabelka bo ten z nowej był za krótki - i kamerka działa idealnie. Jestem w szoku ile sobie życzą za taką do I40 skoro z IX20 która kosztuje jedną dziesiątą nowej z I40 działa tak jak powinna a ma tylko inną nalepkę z oznaczeniem (w środku pewnie jest dokładnie to samo)

malin23:
Witam.
Też miałem ten problem, w aso chcieli 2400.
otworzyłem kamerkę w środku sama sól i wilgoć wyczyściłem złożyłem i śmiga aż miło:)
Pozdrawiam.

mati83:
Hej! Ja od kilku dni też mam problem z kamerką. Najpierw pokazał się rozmazany obraz, myślałem że jest po prostu brudna, ale po wizycie na myjni poprawy nie było... ;/ Wczoraj kamerka wysiadła całkowicie, jest czarny obraz, czasem lekko migający z poprzecznymi pasami. Widać tylko linie pomocnicze.
Pytanie jak się dostać do kamery i jak ją rozebrać? Czy ktoś próbował wymienić kamerkę poza ASO? Ewentualnie czy ktoś posiada jakiś link do sprzedawcy z aliexpress do kamerki którą wkłada sie w to samo miejsce tak Plug&Play?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej