Forum > Getz
[Getz] Check engine - ile można jeździć?
kosmos2011:
Witaj w klubie błędu P0420 ja już nawet nie kasuje "mil". Planuje w najbliższym czasie założyć tulejkę dystansową na drugą sondę.
jmtotaszek:
Z tym nie kasowaniem ikonki informującej o błędzie to chyba źle robisz... Jeśli w autku pojawi się inny problem to nawet nie będziesz wiedział, bo "check engine" ciągle się świeci.
Mój obecny katalizator jest uszkodzony na 100% bo kiedyś było słychać gruchotanie metalu, jakby jakaś podkładka czy nakrętka luźno się obijała w wydechu - to musiał być fragment kata. Zwłaszcza, że dzień wcześniej pożyczyłem autko komuś i wrócił do mnie na dwóch cylindrach...
Na allegro znalazłem ofertę wspawania nowego katalizatora. Trzeba przesłać cały kolektor a mili panowie wstawią nowego kata. Koszt = 600zł. Warto?
screenshot rzeczonej aukcji: http://bounceapp.com/145461
robaszek127:
Po pierwsze nie ma się gwarancji czy wydanie ponad 600zł wytrzyma więcej niż rok bo tyle oni dają. Tak samo nie wiadomo co to za wkład montują i takie biznes można zrobić samemu pewnie taniej bo to zakład z Warszawy a tam ceny wiadomo jakie.
Brat za wielki katalizator w idealnym stanie dał na allegro 150zł i dział mu do tej pory tak samo na gazie. Ale właśnie do gazu lepiej zakładać katalizator metalowy do silników wysilonych one są dużo wytrzymalsze ale nie tak wartościowe jak te zwykłe ceramiczne czy jak je nazywają.
jmtotaszek:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Planuje w najbliższym czasie założyć tulejkę dystansową na drugą sondę.
--- Koniec cytatu ---
Jak zrobisz to daj znać jak się sprawuje :) Dużo czytałem o tym problemie i Twoje rozwiązanie jest chyba najtańsze.
Więc może lepiej kupić używany katalizator od takiego samego Getza? Ceny są różne, dla siebie znalazłem nawet za 150zł.
Maciek:
--- Cytat: "jmtotaszek" ---
--- Cytat: "kosmos2011" ---Planuje w najbliższym czasie założyć tulejkę dystansową na drugą sondę.
--- Koniec cytatu ---
Jak zrobisz to daj znać jak się sprawuje :) Dużo czytałem o tym problemie i Twoje rozwiązanie jest chyba najtańsze.
Więc może lepiej kupić używany katalizator od takiego samego Getza? Ceny są różne, dla siebie znalazłem nawet za 150zł.
--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie wiesz co tam tak na prawdę jest w środku. Może się okazać, że wypalony jest w cholerę i tylko bez sensu wydasz pieniądze.
Nawigacja
[#] Następna strona