Forum > Lantra
[Lantra J1] Zgasła w trakcie jazdy i już nie odpaliła.
Złośnik:
Na stronie Krzyżaka przy mitsubishi galancie była operacja zabezpieczenia kondensatorów przed wylaniem - tudzież ich wymiany na czas. W wersji J2 już komputer nie ma takiej niesprawności bo i producent był inny.
Pabl0:
A więc pragnę odświeżyć temat .... Hultaj został odprowadzony do 3 warsztatów. W pierwszym warsztacie zdiagnozowali dobrze ale nie podjęli się naprawy.
W drugim warsztacie podobno "wiązka elektryczna za 800 zł" , ale mechanicy nie zaglądali do auta , jak oddałem tak zabrałem.
W trzecim warsztacie potwierdziło się że to komputer. Na allegro został zakupiony za 250 zł i wymieniony. Samochodzik odpalił i pojechał. Dziękuje wszystkim co się wypowiadali i pozdrawiam.
KAROL208:
Bartek z forum Mitsumaniaków w granicy 150zł pewnie by naprawił twój sterownik jeżeli kupiłeś to zajrzyj do tego sterownika bo jeżeli kondensatory nie były wymieniane to czeka cię to samo.
Pabl0:
Stary komputer został oddany do elektronika i niestety kondensator się wylał, kwas uszkodził płytkę i nie dało się naprawić ;/
KAROL208:
Nie ma czegoś takiego jak nie da się naprawić po wylaniu żebyś zobaczył mój sterownik po naprawie Bartka. Szkoda że nie zrobiłem fotki. Miałem chyba z 20 ścieżek poprzerywanych. Warto spróbować a przynajmniej zapytać.
Nawigacja