Forum > Lantra / Elantra
problem z rozrządem
wtom:
dzisiaj -------- się bardzo mocno, odstawiłem elantrę do ASO w celu wymiany pompy wody (opisywałem wcześniej terkot) okazało się, że to pompa wspomagania terkocze a nie wody, ale ponieważ było pół silnika rozebrane łacznie z rozrządem to zdecydowałem się za jednym zamachem go zmienić bo był od fabryki nie ruszany (109tys), po założeniu nowego auto nie ma mocy, wywala błąd położenia wałka rozrządu P0340. mechaniory twierdzą że założyli dobrze, a i tak im oddałem z reklamacją auto (w poniedziałek będą grzebać). mam pytanie czy w tym silniku 2.0 139KM jest jakaś magia? jakieś kruczki przy ustawianiu rozrządu?
BartBartez:
Rozrząd jest bardzo prosty. Trochę ciasno. Przy wymianie samego paska ustawia się dwa znaki. Przy dodatkowej wymianie łańcuszka dodatkowe dwa znaki.
wtom:
no właśnie tylko czemu czujnik widzi źle :-/
BartBartez:
--- Cytat: "wtom" ---czemu czujnik widzi źle :-/
--- Koniec cytatu ---
Prawdopodobnie źle złożyli
wtom:
tylko, że mi ręce opadają :-( , strach auto oddawać, bo same paprochy. w tym przypadku rozrząd prosty jak drut. sam bym to zrobił tylko, że odkręcenie koła pasowego głównego trwało 1,5godz i dopiero 2m rura pomogła :-P , sam w garażu poniósłbym porażkę ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona