Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Sonda Lambda
javelin:
Czy ktoś może podać mi numer Sondy Lambda jaka ma być zamontowana w moim samochodzie?
Teoretycznie wg katalogu wychodzi sonda o numerze 0 258 986 602. Jednak ma ona cztery piny o kolorach: dwa białe, szary i czarny. Natomiast okazuje się że u mnie zamontowana sonda ma jeden pin żółty. No i generalnie już zgłupiałem :(
martinez98:
Na pewno nie może to być sonda bosha uniwersalna. Ułatwiłbyś sprawę, gdybyś napisał czy padła Ci sonda sterująca czy kontrolna? Jaki masz błąd, jakie objawy, może to nie sonda powoduje problem?
Co do kolorów kabli to ważne "co nimi idzie" a nie tyle jakie mają kolory. 2 białe to grzałka, szary i czarny to masa i sygnał do ECU.
javelin:
kod OBD P0031
Bank 1 Sensor 1
Świeci się Check Engine
Podejrzewany był pęknięty kolektor, ale po wymianie nadal błąd się pojawia.
martinez98:
Ok teraz to coś mówi. Wygląda na problem grzałki, czyli faktycznie sonda ALE! może być to problem elektryczny. Sprawdź jak masz czym czy sonda faluje po nagrzaniu silnika i najlepiej sprawdź czy sonda w B2S1 faluje znacznie szybciej po odpaleniu zimnego silnika niż ta w B1S1 - to potwierdziłoby trafioną grzałkę sondy. Sprawdź też wtyczkę tej sondy może są zaśniedziałe styki.
Pęknięty kolektor powodowałby raczej błędy slow response, lub fałszywe odczyty i ubogą mieszankę.
Mała uwaga - to sonda sterująca, więc zapomnij o wsadzaniu bosha - jakiegokolwiek! Musi być sonda NTK/NGK lub inna do aut azjatyckich - mają one ECU z mniejszą tolerancją szybkości falowania sondy.
user:
Witajcie, pragnę podłączyć się pod temat, gdyż znalazłem wypiętą sondę. Sonda posiada 6 pinową końcówkę, niestety w okolicy intercoolera i osłony silnika nie ma żadnych gniazd do wpięcia. Co ciekawe nie wyświetlają się żadne problemy, check engine również. Bardzo proszę o pomoc.
Nawigacja
[#] Następna strona