Forum > Lantra

[Lantra J2] Coś wywołuje "bujanie" auta...

<< < (2/3) > >>

OuTchOrN:
Może jakieś luzy na maglownicy? Amortyzatory masz dwa takie same? Zdarza się, że dadzą jeden olejowy drugi gazowy, to może powodować chwianie auta. U mnie tak było:P
A jak wygląda sprawa z geometrią? Zbieżność zrobiłeś, a geometrię? sprawdzałeś? Skoro wymieniałeś wahacze, musiałeś ruszyć śruby od Kątów nachylenia tylnego zawieszenia (dwie śruby na środku)

Złośnik:
Wszystko zostało z robione. Geometria jaka jest do robienia to tylko zbieżność (i przód i tył). Nie ma kątów pochylenia kół, tylko zbieżność - z tyłu regulowana na mimośrodowych śrubach przy belce a z przodu na końcówkach drążków.
Ot cała regulacja - ale została zrobiona - przed nią jak i po - efekt jest ten sam. Luz na maglownicy jest delikatny ale tylko wzdłużny, a więc jedynie na listwie. Magiel szczelny i bez grama wycieków.

OuTchOrN:
No to mi już brak pomysłów, może przegub uszkodzony? ale wtedy bujało by cię cały czas^^. Bez znajomego mechanika chyba się nie obejdzie. Jak masz kogoś ogarniętego, to podjedź niech się przejedzie, i może ci pomoże. Postawisz mu 4pak i będziesz wiedział WTF?^^

playandre:
U mnie jest to samo, powodem okazała się belka tylnego zawieszenia, przerdzewiała i pękła, ale trzeba było w nią czyms stuknąć, żeby można było zobaczyć pęknięcie. jeśli ma ktoś taką belke do sedana rocznik 98, chętnie kupie :-)

Złośnik:
Ale belkę mam fabrycznie nową...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej