Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
14" a 16"
jasiuekonom:
a powiedz mi cibor jak z osiągami po zmianie na 16" z takimi szerokimi kapciami????
Cibor:
Nie wiem jak przy LS i nie jestem w stanie stwierdzić czy odczujesz różnice rzędu 0,3 sek...
Ale do 16" to zawias -40 musowo bo inaczej wygląda jak traktor...
jasiuekonom:
na pewno coś będę myślał po zimie :) na razie chcę się skupić na tych detalach co wypisałem do poprawek :)
Mimix:
ja sie przesiadlem w sonacie z 14 na 16 i powiem szczerze, ze komfort prowadzenia jest duzo lepszy, w szczegolnosci w zakretach. Osiagi sa moze i nieco gorsze, ale jak czesto siegasz wskazowka obrotomierza do czerwonego pola? ja akurat jezdze spokojnie i az takiej roznicy mocy nie odczulem. no i o niebo lepiej wyglada a nie jakis balon ;/
Przemasek83:
ja Ci powiem tak: kupilem swoj samochod na 17 225/35 i jezdzilo mi sie dobrze co prawda musialem prostowac felgi 2 razy hehe a na koleinach rzeczywiscie troche nosi ale na zakretach trzyma sie idealnie drogi :) no wiec minus to nasze drogi dziurawe bo czasem trzeba jezdzic slalomem ale mozna sie przyzwyczaic wyglada na pewno super. teraz mam 14 zalozone na zime i jakos wiekszej roznicy nie widze chociaz juz sie nie boje ze felge pokrzywie :P jezeli chodzi o osiagi to nie ma zadnej roznicy nie wiem skad Ci sie to wzielo w ogole a paliwo to na pewno spali mniej na 14 jednak to chyba nie ma wiekszej roznicy ale okaze sie jak dojade bak do konca i zmierze jednak juz widze ze duzej roznicy nie bedzie to chyba zalezy po prostu jak kto jezdzi
Nawigacja
[#] Następna strona