Forum > Getz
[Getz] Belka zawieszenia przedniego
robaszek127:
Wahacze nie gniją co widzę u siebie ale gorzej jest w tulejami. Jak będa wybite to wychodzi albo nabicie nowych albo zakup całych wahaczy.
Scorpio:
U mnie właśnie była potrzeba wymiany jednego wahacza, ale nie był zgnity
albert:
Przy wymianie belki wymieniłem oba wahacze. Wybite tuleje, a poza tym jak wymieniać, to komplet.
marrgoss:
Ja wahacze też podejrzewam.
A jakie wahacze polecicie? NTY chociażby czy raczej oryginał albo coś sprawdzonego z tzw. aftermaret?
Od conajmniej trzech tygodni ciągle nie jestem w stanie zgrać i umówić terminu u mechanika, mimo, że od dawna mam już kupiony cały wydech, miskę i belkę.
Wieczorami jak czasem przysiądę i pomyślę przychodzą mi do głowy właśnie wahacze, tulejki, gumy czy łączniki stabilizatora.
Po latach użytkowania różnych samochodów wiem, że te elementy potrafią wyjątkowo szybko dać się we znaki, a oszczędności na nich nie jeden raz mszczą się podwójnie (nie polecam chociażby wstawiania chińskiego łącznika stabilizatora za grosze bo złom rozjedzie się szybciej niż się człek spodziewa. Miałem swego czasu taki rok, że w jednym samochodzie łączniki stabilizatora robiłem trzy razy).
Andy:
U mnie problem wrócił po 4 latach, po drugiej stronie sanek i tym razem zdecydowałem się już na wymianę całej belki a nie spawanie. Naprawa nie wchodziła w grę z powodu już zbyt daleko posuniętej korozji. Zakupiłem nowy nośnik wahaczy NTY (500 zł.) na allegro bezpośrednio od oficjalnego sprzedawcy NTY i tu chciałbym potwierdzić wcześniejsze opinie - pasował bardzo dobrze do Gacka (rocznik 2004). Wymiana się udała.
Nawigacja
[#] Następna strona