Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Gdzie szukać usterki?

<< < (2/2)

klemens:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Z profilu wynika że ma wersję 2WD.
--- Koniec cytatu ---

O faktycznie, czasem człowiek coś palnie i się nie zastanowi  :-D

Kauczuk:
Też mam podobny problem. Tzn nie uważam tego za problem bo "szarpnęło" mi może ze dwa razy w ciągu 9 miesięcy użytkowania auta (auto 4 letnie). Stwierdziłem, że czasami coś tam ma prawo się zaciąć czy powiedzmy nie zadziałać tak jak powinno. Może jest to problem z dpf'em lubią się "zatykać"
Natomiast co mnie ostatnio zaskoczyło to to, że jadąc powoli na prostym odcinku drogi auto samo mi zaczęło hamować. Trwało to dosłownie 2 sekundy ale zdziwiłem się strasznie. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy. Z tego co napisał Ptok mógł to być hamulec górski bo hamowanie było jeśli można tak napisać podobne do tego gdy zjeżdżałem z jakiejś górki.

Marvin_x:
U mnie nie ma dpfa ani napędu 4D bo to benzynowy silnik. Szarpnięcia jak się pojawiają to są tak krótkie, że nie ma szans na obserwację czegokolwiek.
Wczoraj pojechałem na pusty plac przy supermarkecie i zacząłem kręcić ósemki. Pół godziny jeździłem różnie: szybko i łagodnie, ostro i delikatnie ze startu zatrzymanego i nie i .... Nic!

Wg mojej najnowszej hipotezy wysnutej z niczego konkretnego, jest to wina jakiejś niedoróbki w oprogramowaniu sterownika skrzyni automatycznej. Bo mam wrażenie że zaczęło się to po przeglądzie po 2 roku kiedy wgrano mi najnowszy soft.
Nie mam pojęcia czy można poprosić i wgranie starego firmware.

M

Toms:
Obstawiam na skrzynie automatyczną tam szukał bym problemów, pozdro

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej