Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Czy kierujemy o pozew zbiorowy o ix20,ix35 i30
Kauczuk:
--- Cytat: "pijid" ---@cruel: W katalogach podają w cyklu mieszanym 6,8. W trasie 6,0. W mieście nie pamiętam, ale poniżej 8,0. Ja nie narzekam na średnie spalanie, ale te parametry są raczej nieosiągalne.
A na spalanie nawet nie spojrzałem zbyt mocno kupując samochód :)
Sprawdziłem tylko że pali mniej niż poprzednik (to się akurat zgadza, o jakieś 2 litry mniej).
--- Koniec cytatu ---
Zaskoczę Cię mój ojciec na trasie 200 km zrobił spalanie 6l/100km. Oczywiście trzeba zaznaczyć, że chłopak ma 62 lata, jeździ ostrożnie i powoli także prędkość powyżej 90km/h nie wchodzi w grę. Zero zrywów i jakiegoś "mocnego" wyprzedzania. Spokojna wolna i równa jazda na najwyższym biegu. Mi również udało się zrobić spalanie 6,5 wracając z gór ale ze względu na dość duży ruch licznik powyżej 100km/h nie wchodził. Kwestia na ile komputer jest wiarygodny?
Także producent za pewne podaje spalanie przy wolnej jeździe i nie należy brać tych liczb na poważnie.
Ja osobiście jestem zadowolony ze spalania bo uważam, że jak na tego typu auto jest ono dobre.
Jeśli chodzi o zawieszenie to chyba problem występuję tylko w ix20?
malarz:
@Kauczuk, koledzy wyzej mówią o benzynie a Ty masz diesela
pijid:
@Kauczuk: z doświadczenia "przy dystrybutorze" wychodzi, że spalanie z komputera jest jakieś 0,5 - 0,7 litra mniejsze niż rzeczywiste.
Kauczuk:
Rzeczywiście nie zwróciłem uwagi, że mowa jest o PB.
Pewnie masz rację, że komputer pokazuję trochę niżej ale ja i tak osobiście jestem zadowolony z takiego spalania :-)
Pozdro!
lukasz.zst:
Cykl mieszany (l/100 km) (A/T) wg producenta 6,5 mój pali 8,9L
Cykl pozamiejski (l/100 km) (A/T) wg producenta 5,7 mój pali 7,8L
Cykl miejski (l/100 km) (A/T) wg producenta 8,3 mój pali 12L i
Nawigacja
[#] Następna strona