Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[Lantra J2] Problem z odpalaniem - gaśnie i inne cuda

<< < (3/4) > >>

KAROL208:
Ja bym odłączył na noc akumulator, rano podłączył i odpalił auto na Pb i pojezdził trochę na Pb.
Możliwe że korekty masz rozjechane od LPG

arizz33:
Był u mnie znajomy i trochę popatrzeliśmy i zobaczyliśmy że jak tym kablem i wtyczką trochę się porusza to odpala normalnie , nawet wyjechałem trochę się przejechałem i zgasło po kilku dziurach :D , zauważyłem też że auto pali chyba na 3 gary bo kapie z rury czyli coś nie dochodzi

Może ktoś wie co to za kabel i do czego on dochodzi bo chyba on jest winowajcą :)?

Czy to może jakiś czujnik bardziej ma ktoś jakiś pomysł , bo jadę w pon do elektomechanika i nie wiem na co go nakierować , bo jak powiem żeby mi kable naprawił to zapewnie wszystkie kable wywali i ostro zabulę

Będę wdzięczny za pomoc :)

Złośnik:
Jeśli to jest to o czym myślę to szczerze mówiąc nie widzę za bardzo poprawnej pracy tego silnika na gazie podawanym do dolotu.

arizz33:
jeździłem na gazie ponad rok jak auto kupiłem i zero problemów było

kosmos2011:
Jeśli ta wtyczka ma trzy piny to jest ona od zasilania cewki zapłonowej. Czy do niej są podczepione jakieś inne przewody od instalacji gazowej ?  Cóż Hyundai przewidział rurkę do której podłączono gaz do czego innego, ale polak potrafi  :lol:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej