Forum > Santa Fe SM
Oświetlenie bagażnika i schowka
akyama:
Witam,
czy ktoś z szanownych Kolegów może podpowiedzieć gdzie w Santa Fe szukać przyczyny braku napięcia na lampkach podświetlających zawartość bagażnika oraz przedniego schowka ?
Za pomoc dziękuje :)
pepe70:
Witam.
W żarówkach, podłączonych przewodach albo w bezpiecznikach.
Powodzenia
Dareq36:
Witam . Jeżeli chodzi o podświetlenie bagażnika , to (..tak mi sie wydaje ..).., że całe to " ustrojstwo" znajduje sie wewnątrz klapy bagażnika . W moim przypadku ..( brak oświetlenia bagażnika ..) nastąpił po regulacji zamka...i tak już zostało . Przypuszczam, że jest tam jakiś "wyłącznik" , który po otwarciu klapy podaje napięcie tylko do lampki bagażnika ..(..a z braku czasu ..nie zagłębiałem sie dalej w ten problem ..).
Co do schowka ..( i w Twoim przypadku równiez bagażnika ).., to zacząłbym od sprawdzenia "podstaw" , tak jak napisał pepe70 . Pozdro
akyama:
Żarówki i bezpieczniki są sprawne, ale rzeczywiście popatrzę na najbardziej awaryjne w instalacjach elektrycznych punkty - czyli elementy mechanicznych styków, tak klapy bagażnika jak i schowka.
pepe70:
Jeszcze raz.
Oświetlenie schowka działa prz włączonych światłach pozycyjnych, dzisiaj przypadkowo sprawdziłem. :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona