Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Instalować LPG czy nie ?
Złośnik:
No ciszej. Wtryskiwacze benzynowe tak "cykają" a gazowe u mnie - praktycznie są niesłyszalne, no i powinny być koniecznie ustawione poprawnie czyli pionowo.
A u mnie i tak lekko je słychać bo są w listwie.
Adamekkk:
Widzę że o STAG-u nie ma zlych opinii :) to zdecydowanie ulatwia mi wybór co mnie cieszy :)
waszek_rmc:
Ja od 3 tygdoni posiadam instalację stag q-box, na wtryskach barracuda. Gdyby nie to, że tankuje gaz, to w ogóle bym nie zwrócił uwagi na to, że mam instalację. No, jeszcze w portfelu widać.
ph71:
Użytkuję Stag-a 300 z wtryskiwaczami Hana2000 od prawie dwóch lat. Przejechałem na gazie +/- 36.000km. Potwierdzam, że przy silniku 1.6 G4FC te wtryskiwacze gazowe pracują ciszej niż benzynowe. Generalnie silnik pracuje bardziej miękko i nieznacznie ciszej, szczególnie zimą.
Problemy? Jeśli chodzi o komponenty instalacji to na razie na horyzoncie nie widać aby były w najbliższym czasie. Reduktor Zavoli Zeta N wykazuje się doskonałą kondycją jeśli chodzi o parametry pracy widoczne pod programem diagnostycznym. Instalacja rokuje na trwalszą niż niektóre fabryczne części Hyundai'a, np. elementy zawieszenia z amortyzatorami (a przebieg dopiero ponad 52.000km...)
Póki co, tylko regularny serwis po maks. 15.000km z wymianą obu filtrów i ew. kosmetyką sterowania i instalka "bangla" aż miło :)
P.S. Świece i przewody zapłonowe cały czas te same.
Adamekkk:
Cholera jeszcze wtryski a czy to nie jest tak ze jak beda mi instalowac STAG-a (bo widze ze same superlatywy)to nie powinni oni mi dobrac juz wtrysków ? Ja mam sam zdecydowac ??
Nawigacja
[#] Następna strona