Forum > Tucson JM

Tucson - problem z ogrzewaniem i klimą

<< < (4/11) > >>

dziadek:
Zakładam że silnik nagrzewa się do normalnej temperatury pracy w normalnym czasie bo to ważne, a jeżeli tak to znaczy że chłodnica drożna i termostat pracuje normalnie, pozostaje sprawdzić prawidłowość podłączenia tych wszystkich rurek i rureczek. Cudów nie ma, jakaś przyczyna jest i kiedy wydałeś już tyle kasy to nie wypada nic innego jak szukać do skutku. Znowu się chyba pomyliłeś pisząc, że twój silnik to 2.01.6 benzyna, ale to tylko tak na marginesie.

Pozdrawiam-

krzemix12:
wielkie dzięki, tylko ani mechanik (mechanicy w mojej miejscowości) nie mogą sobie z tym poradzić, i nie wiem co już robić, kazać zdejmować jeszcze raz głowicę, ale była planowana i sprawdzana na szczelność, i nie ma żadnych objawów walniętej uszczelki czy kupować już inny silnik?
a jeszcze jedno zauważyłem jak odpalasz auto po zgaszeniu np. po 10 minutach to zajebiście dmucha gorącym powietrzem ze wszystkich kratek i po jakimś czasie traci to ogrzewanie, jakby jakiś czujnik przekazywał - przestań grzać

dziadek:
Nie napisałeś jaką masz tę klimatyzację, czy jest to manual, czy klimatronik, bo w tym może tkwić rozwiązanie twojego problemu. W klimatroniku może to być padnięty jakiś czujnik, a w manualu na przykład zaśniedziałe styki pokrętła regulatora temperatury, albo też czujnik

Pozdrawiam -

krzemix12:
jest klimatronik

seboc:
W innym watku zglaszalem problem z klimatyzacja.
Odpowiedziano, ze to wina czujnika. U mnie pomoglo odkurzenie tegoz.

Ogrzewanie dzialalo, ale temperatura byla zanizana. Teraz dziala normalnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej