Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Jakie jest maksymalne obciążenie relingów?

<< < (2/4) > >>

MagiX:
A wymiar tych relingów z lidla jest odpowiedni dla Santka SM ?

vanhelsing:
Jaclwapl,masz rację.W instrukcji jak wół pisze 70 kg.W sumie to mam instrukcję a nie sprawdziłem wcześniej tylko dukałem z literek na belce w zagranicznym języku :lol:

Slay75:

--- Cytat: "javelin" ---Jako ciekawostka to w lidlu od czwartku dostępne będą po 150 pln całkiem ciekawe aluminiowe belki do relingów :D

--- Koniec cytatu ---

Miałem je w poprzednim aucie Fordzie Focusie MKI i przez 5 lat użytkowałem. Forda sprzedałem, a belki dałem gratis i do tej pory są wykorzystywane. Spełniają bez najmniejszych problemów te same zadania jak te które mam obecnie, za prawie 800zł.

Jedynie do czego można się przyczepić to sposób mocowania na klucz imbusowy, trochę nie wygodnie i dłużej to trwa niż w tych za 800zł. Ale ja mocowałem i zdejmowałem 2x do roku, więc to nie jest problem. Jak się zgubi kluczyk do nich, to zamiennikiem może być z powodzeniem płaski śrubokręt. I warto okleić taśmą izolacyjną plastikowa zaślepki na końcach, bo łatwo się gubią.

santa claus:

--- Cytat: "vanhelsing" ---Jaclwapl,masz rację.W instrukcji jak wół pisze 70 kg.W sumie to mam instrukcję a nie sprawdziłem wcześniej tylko dukałem z literek na belce w zagranicznym języku :lol:
--- Koniec cytatu ---

W instrukcji po lifcie mam 34 kg- 75 lbs i nie rozumiem po co to zmienili, w poprzedniej jest dokładnie 70 kg a chyba konstrukcji dachu nie zmienili...dziwne to.

jaclwapl:
ale te 34 to masz w książce czy na relingu? jak na relingu to jest wytrzymałość jednego. Ja też mam na relingu 34 a w książce 70 (34x2 = +/- 70)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej