Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Jakie jest maksymalne obciążenie relingów?

<< < (3/4) > >>

santa claus:
W książce mam 34 a na relingu też 34 ale na każdym...ja wpierw sugerowałem się relingami właśnie ale poczytawszy książkę tam znalazłem też 34 niejako w odniesieniu do całego dachu i zgłupiałem w tym zakresie ( bo to jakoś mało strasznie mi się wydawało). Co prawda i tak przy okazji wyjazdów pakuje tam po 50-60 kg.

javelin:
Skoro rozpocząłem ten wątek to dodam, że belki z Lidla pasują bez problemu. Nie są może idealnie spasowane (jutro porobię fotki) ale dają się zamontować. Mają zaletę, ponieważ nie są tak grube jak Thule, w związku z czym bez dodatkowych adapterów można zamontować najtańsze uchwyty rowerowe "Start" (zdjęcia jutro :) ). Natomiast jutro czeka mnie chrzest bojowy i sprawdzian czy uda się zapakować rowery tak wysoko bez większych problemów :D

santa claus:
Thule robi tak aby wszystko od nich pasowało. Kiedyś miałem w corsie, szerokie gdzie nic nie pasowało oprócz właśnie ichniejszych. Nawet mocowania boxów przerabiałem....polecam dokupić schodek do ładowania rzeczy na dach.

attex:

--- Cytat: "javelin" ---Skoro rozpocząłem ten wątek to dodam, że belki z Lidla pasują bez problemu. Nie są może idealnie spasowane (jutro porobię fotki) ale dają się zamontować. Mają zaletę, ponieważ nie są tak grube jak Thule, w związku z czym bez dodatkowych adapterów można zamontować najtańsze uchwyty rowerowe "Start" (zdjęcia jutro :) ). Natomiast jutro czeka mnie chrzest bojowy i sprawdzian czy uda się zapakować rowery tak wysoko bez większych problemów :D
--- Koniec cytatu ---

Gzie zamieściłeś fotki,chciałbym zobaczyć

ololysy:
Rowery na dachu to kiepski pomysł. Zaczynając od trudów montażu na dachu, a kończąc na mocno zmienionych właściwościach jezdnych. Na relingach box, ewentualnie kajaki. Na rowery nie ma nic lepszego niż platforma na hak. Stabilnie, małe opory powietrza, wszystko po ręką. W ubiegłym roku objechałem tak Chorwację, a wcześniej pół Polski. Ceny różne: od 400 do 3000 zł, ale ja już przekonałem się że co drogie, to tanie. Na bagażniku nie ma co oszczędzać, szczególnie że kupuje się go na dłuuuuuugo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej